Drie Happn-verhalen die bewijzen dat liefde 'just around the corner' kan zijn

Succesverhalen op datingsites? Ze bestaan

drie glamour girls vertellen over love at first ‘like’
Stephen Zeigler

Wij smullen net zo erg als jij van de date-fail verhalen van onze vriendinnen, maar de romanticus in ons hoort nog veel liever een succesverhaaltje. Vooral als het zelf even allemaal niet zo wil lukken in de wereld van datings-apps: wees dan gerust, love could be just around the corner. Drie Glamour girls vertellen over hun Happn succesverhalen en love at first ‘Like’.

Elize

“Ik heb ontzettend veel (ongemakkelijke) dates gehad; zo’n etentje dat uitmondt in een heel lange zit of een koffiedate waar geen eind aan lijkt te komen. En dat slappe geklets, verschrikkelijk - altijd maar hetzelfde riedeltje. Tijdens één van deze dates zoomde ik volledig uit. Ik zei maar dat ik even naar de wc moest. Toen ik langs de bar terug naar mijn tafel liep, stond daar een heel knappe jongen. Volgens mij werkte hij in die tent waar we zaten en klokte hij net uit. Ik liep langs en hij keek op. We bleven elkaar net iets te lang in de ogen aankijken, ik lachte verlegen en schoof terug aan tafel. Mijn date eindigde (ook ongemakkelijk) en ik had nog steeds deze mystery guy in mijn hoofd.

"We bleven elkaar net iets te lang in de ogen aankijken"

Noem me oppervlakkig, maar ik wilde hem wel leren kennen. Ik had de app Happn al een tijdje op mijn telefoon, omdat ik daar veel succesverhalen van vriendinnen over hoorde en het feit dat je daar mensen op tegenkomt waarmee je in contact bent gekomen, was voor mij een pluspunt. Na dat oogcontact checkte ik de app met grote regelmaat, wie weet was ik 'm ergens anders ook al tegengekomen - zonder dat ik het doorhad en misschien zat hij zelf ook wel op Happn. En ja hoor, wat schetste mijn verbazing: na een paar dagen zie ik díe jongen uit de bar voorbijkomen. Ik wilde het niet geloven, dit was zó toevallig. Bas heet hij, ik moest gniffelen om zijn bio en afgaande van zijn foto’s leek het wel mijn type. Ik nam het heft in eigen handen en stuurde een like en een hello, ik kreeg een like terug. We raakten aan de praat en hij startte ons gesprek met: ‘Hé, ken ik jou niet ergens van,’ heel fout – ik weet het, maar we hadden de grootste lol en de week daarop besloten we te daten. We bleken wederzijds geen romantische klik te hebben en Bas gaf al gauw aan dat hij nog niet klaar is voor een relatie. Jammer, maar ik kan wel zeggen dat ik er een nieuwe vriend bij heb. We spreken elkaar bijna dagelijks.”

happn dating stories
Happn

Laura

"Een paar jaar geleden was ik al een tijdje vaste klant bij meerdere dating apps. Ik merk dat ik met veel gemak kan swipen op een leuke foto en een grappige bio, maar om dan echt een gesprek met iemand aan te knopen… Waar begin je? Dat vond ik wel leuk bij Happn: je ziet op de kaart waar jullie paden zijn gekruist – en ook hoe vaak, wat soms echt in de honderdtallen loopt. Eén knapperd kwam ik wel erg vaak tegen in de buurt van mijn huis. Ik begon een gesprekje: ‘Hoe kan het dat ik jou in de afgelopen dagen al 48 keer ben tegengekomen? Achtervolg je me of ben je mijn achterbuurman?’ De tweede optie bleek waar te zijn. Matthijs woonde twee straten verderop in mijn drukke Amsterdamse buurtje. We zullen we andere supermarkt-uren hebben gehad, want ik had hem nog nooit voorbij zien lopen. I would have noticed.

happn dating verhalen
Happn

We raken via de chat aan de praat: we hadden ontzettend veel gemeenschappelijke interesses, hij had een leuk gevoel voor humor. Het liep uit in zo’n twee uur durend gesprek, je kent ze wel. Waarin je al snel veel over elkaar leert en je hart een sprongetje maakt elke keer dat je telefoon een notificatie geeft. Maar hé, ik ben een schijtluis als het op daten aankomt, dus van een afspraakje kwam het nog niet. Een week later zit ik te werken in een koffietentje in mijn straat. Een paar tafeltjes verderop hoor ik twee jongens in een gesprek: ze zijn grappig en moet een beetje om ze gniffelen. Als ik omkijk zie ik Matthijs met een vriend aan tafel zitten. Ik loop volledig rood aan – ga ik iets zeggen? Kan dit? Als ze opstaan om af te rekenen loopt Matthijs mijn vizier in en we maken oogcontact. Nu moet ik wel. Ik geef een flauw zwaaitje en hij herkent me meteen. ‘Hey, dat ik jou nu hier tegenkom!’ zegt hij, terwijl hij op m’n tafeltje afstapt. Gelukkig, ik was blijkbaar geen catfish. Ik nodig hem uit om een kopje koffie met me te drinken en hij schuift aan. De middag liep over in de avond en het koffietje liep over in een etentje. Het was de leukste onverwachte date die ik ooit heb gehad."

Giulia

“Ik had net een punt achter mijn relatie van ruim zeven jaar gezet – we waren te veel uit elkaar gegroeid – toen ik het daten weer wilde oppakken. In mijn omgeving kom ik niet veel “leuke” mannen tegen: ik werk fulltime en ik ga niet meer zoveel uit. Ondanks dat maak ik makkelijk contact met anderen, maar áls ik dan iemand tegenkwam was er geen klik. Op aanraden van een vriendin probeerde ik Happn. “Een dating-app? Dat is toch niets voor mij?” zei ik meteen. Op een avond kregen verveling en nieuwsgierigheid de overhand en ik installeerde Happn op mijn telefoon. De app brengt je dankzij de locatievoorziening in contact met mensen waarmee je eerder paden hebt gekruist, dus misschien had ik mijn crush al eerder gezien. Mijn interesse was gewekt en zag al gauw een interessante verschijning voorbijkomen, Adam.

'“Jij ook hier?” verschrikt keek ik om'

De interesse was wederzijds. Na over en weer geappt te hebben, gingen we over op het versturen van voiceberichtjes – eindelijk hoorde ik zijn stem en onze gesprekken sloegen aan als een lopend vuurtje. Het was alsof ik ‘m al járen kende. Een avond bezocht ik Pacific Parc, een koffietentje vlak bij mijn huis waar ik vaak kom, toen ik dezelfde raspy stem achter me hoorde. “Jij ook hier?” verschrikt keek ik om; het was Adam. Het bleek dat dit zijn favoriete uitvalsbasis is. “Hoe kan het dat ik hem nog nooit eerder heb gezien?” Hij schoof bij mij aan tafel en we waren de rest van de middag én avond non-stop aan het lachen en voerden diepe gesprekken. We bleken zelfs een aantal gemeenschappelijke vrienden te hebben. We zijn inmiddels een aantal dates verder en het begint serieuze vormen aan te nemen. Naderhand vertelde hij dat hij mij wel vaker heeft gezien in Pacific, maar mij nooit durfde aan te spreken. Wie had ooit gedacht dat het lot ons samen zou brengen?”

Benieuwd geworden met wie jij op dagelijkse basis paden kruist? Happn is hier gratis te downloaden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Dating