Realitystory: "Na de date kreeg ik een rapport met cijfers opgestuurd"

Lauren (26): In het Excel-rapport stond dat ik zeven van de tien punten had gescoord en waarom

reality story
Glamour NL

Lauren (26) woont in 2016 net een half jaar in Amsterdam en is single. Na aandringen van haar vrienden, besluit ze lid te worden van een datingsite. Ze spreekt af met de aardige Richard, om na de date een uitgebreid Excel-rapport over haarzelf te ontvangen.

"'Lau, waarom ga je niet eens daten?' Onder aanmoediging van mijn vrienden besloot ik me toch eens aan te melden bij een datingsite. Ik nam mezelf voor om iedereen een kans te geven en mannen niet af te keuren op hun uiterlijk. Ik kreeg een leuk bericht van een Chinese jongen, die zichzelf Richard noemde. Richard was ook nieuw in Amsterdam en hij gaf aan dat hij iemand zocht om de stad mee te verkennen. Hij stond open voor zowel vriendschap als liefde."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Aardig en beleefd

"Lang hebben we niet gemaild, daar ben ik niet zo van. Hij schreef dat hij mijn naam leuk vond, mijn profielfoto mooi en dat hij wilde afspreken. Dat deden we in een bar, tegenover het Amsterdamse Centraal Station. Richard was heel aardig, vriendelijk en sprak beleefd Engels. Hij werkte net in de Nederlandse IT-branche. Hij hoopte hier een betere toekomst te hebben, zodat hij geld kon opsturen naar zijn ouders. Er sprong geen vonk over, maar ik vond het wel een prettig gesprek. Hij vroeg of ik nog eens wilde afspreken en ik stemde toe."

Call sheet

"Na onze date kreeg ik een mail, met daarin een soort contract. Ondertekenen hoefde ik het niet, maar er stond wel een call sheet in van hoe we onze tweede date konden invullen. Hij schreef over 'partij A' en 'partij B', die laatstgenoemde was ik. Er stond dat partij A en B naar de bioscoop konden gaan. 'Partij A' vond dit erg leuk, maar stond open voor aanvullende ideeën van 'partij B'. Ik dacht dat het een grap was, dus ik ging er niet op in en stemde toe.

Na onze afspraak kreeg ik weer een call sheet, dit keer met verschillende opties. We konden kanoën, wandelen en naar een restaurant, we konden naar een hotel inclusief ontbijt, spa en wellness. Daarbij stond: 'Als Lauren wil, kunnen we naar de spa gaan. Het kan naakt, zolang Lauren zich maar comfortabel voelt'. Bij de tekst had hij een Groupondeal toegevoegd. Als laatste optie stelde hij voor om met een taxi naar een visspa in Aalsmeer te gaan, met daarbij de tijd en wederom een Groupondeal. Ik mocht daarna een restaurant naar keuze kiezen. Inmiddels besefte ik dat het call sheet geen grap was, maar ik dacht dat het wellicht iets met zijn achtergrond te maken had en ik wilde hem niet beledigen. Ik vond hem in het echt gewoon aardig en ik dacht: laat ik eens uit mijn comfortzone stappen."

Rapport via de mail

"Dus daar stond ik niet veel later in Aalsmeer, aangekomen via een door hem betaalde taxi, weliswaar een aantal minuten te laat. Hij zei dat hij dat jammer vond, maar hij bleef wel vriendelijk. 45 minuten lang sabbelden er visjes aan onze voeten. Ik sprak af en toe met de schoonheidsspecialist in het Nederlands omdat ze vragen stelde en geen Engels kon. Daarna reden we in de taxi terug, naar een Italiaans restaurant dat ik had uitgekozen. Wederom was hij enorm aardig. Na het eten vroeg hij of ik mee wilde naar zijn huis, maar daar bedankte ik hem voor.

Tot mijn grote verbazing kreeg ik na onze afspraak een rapport via de mail, wederom in Excel. Ik had zeven van de tien punten gescoord. Hij vond dat ik een positieve emotionele houding had en hij vond het aantrekkelijk dat ik onbewust met mijn ogen knipperde. Ik had een betaalbaar restaurant gekozen, waarvoor hij mij dankbaar was. Onder het kopje verbeterpunten stond dat ik echt niet te laat kan komen. Mocht ik dat weer doen, dan was vijftig procent van de taxikosten voor mijn eigen rekening. Daarnaast voelde hij zich oncomfortabel toen ik Nederlands met de dame sprak. Hij vond dat zeer onbeschoft en stelde voor dat ik dat niet meer moest doen. Ten slotte stond er dat hij het erg zou waarderen als ik hand in hand met hem wilde lopen. Hij zou me daar een extra bonus voor toekennen, zodat ik een hoger rapportcijfer kon krijgen. Hij sloot af met dat ik vrij was om hem ook een rapport te sturen, mocht ik aanmerkingen hebben.

Wederom reageerde ik vriendelijk. Ik bedacht me dat hij misschien een beetje socially awkward was en het eng vond om direct te zijn in mijn gezicht. Ik heb hem uitgelegd dat ik hem niet wilde beledigen. Hij vroeg me daarna wederom op date. Ik besloot om te gaan, omdat de rapporten mij nieuwsgierig hadden gemaakt naar het waarom."

Overal Excel sheets

"Richard nodigde mij bij hem thuis uit voor een traditioneel Chinees etentje. Toen ik binnenkwam, zag ik op alle muren Excel-sheets hangen. Er bekroop mij een ongemakkelijk gevoel. Hij vertelde mij dat hij een app had die alles regelde. Het bepaalde hoelang hij mocht douchen, aankleden en koken. Op zijn telefoon stonden meerdere wekkers aan, beheert door diezelfde app. Zijn doel was om zijn opgespaarde tijd in zijn werk te steken. Door productiever te zijn, kon hij meer verdienen, was zijn gedachte.

Na een tijdje stelde hij mij de vraag of ik hem wilde masseren, want hij had last van zijn rug. De olie stond al klaar en de massage hoefde maar vijftien minuten te duren. Hij had in een artikel gelezen dat dat lang genoeg was. Ik besloot dat ik weg wilde en appte een vriendin of ze mij wilde bellen met 'een noodgeval'.

En ja, na de afspraak kreeg ik wederom een rapport. Hij vond het onbeleefd dat ik niks van me had laten horen na afloop, dat ik geen massage wilde geven en dat ik eerder weg moest. Zijn eindcijfer? Een zesenhalf. Ik heb daarna nooit meer iets laten horen..."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating