Column Misha: 'Mijn aantal bedpartners zegt helemaal niets over mijn kwaliteiten als vriendin'

Waarom zou de keuze voor mij als partner afhangen van het aantal keren dat ik me heb laten penetreren?

secret lovers in the dark   stock photo
Serhii MazurGetty Images

Misha Margarittha (31) is - als relatief “nieuwe” hoofdstadbewoner - in de loop der jaren in opvallende situaties beland, waarna ze Avond Avonturen startte. In haar verhalen schrijft ze over lust, liefde en alles daartussenin. Misha schrijft ook maandelijks in Glamour Magazine over seks, en dit keer lees je meer over de bullshit van bodycount!

Bedpartners

Als (cis)vrouw heb ik ervaren dat ik in gesprekken met potentiële geliefden continu op het randje van de afgrond balanceer. Eén verkeerde uitspraak kan het eind van mijn toekomstige relatie betekenen. Bijvoorbeeld bij de onnodige maar onvermijdelijke vraag over mijn bedpartnersverleden, dat heeft bewezen een struikelblok te vormen. In mijn vrijgezellenbestaan ben ik vaak tegen een gezellige, met seks gevulde avond aangelopen. Vaker dan tegen de man voor wie ik mijn niet-bestaande kinderwens nog eens onder de loep wil nemen. Het is dan ook geen geheim dat ik in mijn hoogtijdagen full steam ahead nieuwe namen aan mijn lijstje heb toegevoegd.

'Eén verkeerde uitspraak kan het eind van mijn toekomstige relatie betekenen'

In gesprek met een vriend zei hij: "Als een vrouw meer dan vijftig mannen naar bed is geweest, kan ik haar niet serieus nemen. Niet als vriendin of moeder van mijn kinderen in elk geval." Zijn uitspraak veroorzaakte bij mij direct kortsluiting. Het aantal piemels waarmee ik in aanraking ben gekomen zegt namelijk niets over mijn kwaliteiten als vriendin. En wie weet, als toekomstige ouder.

Vrouwen en seks

Waarom zou de keuze voor mij als partner afhangen van het aantal keren dat ik me heb laten penetreren? Als vrouw moet ik als een soort onbevlekte engel aan de voeten van mijn man vallen, en tegelijkertijd uitmuntende pijpvaardigheden hebben. Maar waar ik die skills heb opgedaan, voldoet niet als gespreksstof. Want het idee dat ik met plezier de pikken van andere mannen heb afgezogen is een no-go. Toch gek, aangezien een man onder het mom van 'evolutie' en zijn zaad verspreiden, opschept over het feit dat hij met meer dan honderd vrouwen naar bed is geweest. Niet te vergeten de vrouwen bij wie hij het liefst binnen tien minuten met wat lieve woordjes zijn vingers tussen de schaamlippen wrijft. De toevoegingen aan een net-gesekst-lijst kunnen al snel leiden tot een afwijzing voor vrouwen, terwijl zo'n uitgebreide reeks veroveringen voor mannen een charmante en soms zelfs doorslaggevende factor vormt. Het feit dat iets irrelevants als body count een plek opeist in een gesprek tussen volwassenen, daar ben ik niet over te spreken.

Dat vrouwen volop genieten van seks is hopelijk geen nieuws. De verwachting dat zij dat slechts met een zeer select groepje mannen doen, terwijl hun toekomstige hubby met zoveel vrouwen als hij wil naar bed mag, is een misvatting die ik de wereld uit wil helpen. In het geval van echte liefde of aantrekkingskracht zijn de dubbele getallen geen showstoppers. Precies zoals het hoort. Dus zullen we nu met elkaar afspreken niet meer te vragen naar het aantal bedpartners van je potentiële nieuwe liefde? Uiteindelijk doet het er niet toe en is het afrekenen van een persoon op iets lulligs als body count volkomen onzin.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating