Veilige webcamseks: met deze tips wordt online seksdaten makkelijker

Eerlijk is eerlijk: seksdaten in quarantaine tijd vergt wat creativiteit...

woman in lingerie laying on bed
ShestockGetty Images

‘Schiet je wel op, schat?’ Daten wordt er niet gemakkelijker op, met zo’n avondklok in je nek. Laat staan seksdaten. ‘Wbj?-berichtjesrond 03:15 maken plaats voor creatieve oplossingen, zoals webcamseks. Mocht je het leuk vinden dat eens te proberen, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Jouw veiligheid staat voorop!

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

#1 Safety first: kies een veilige app

Tuurlijk is webcamseks met je partner een stuk veiliger dan met een onbekende. Een stukje vertrouwen staat toch echt op één. Wanneer je als single iemand treft op bijvoorbeeld een dating-app, kun je er helaas niet altijd van uitgaan dat diegene respectvol met jou (en je gegevens) omgaat. Wil je toch voor een virtuele vrijpartij met een vreemde gaan, geef dan niet direct je nummer en volledige naam. Tip: Skip WhatsApp en switch naar bijvoorbeeld Kik Messenger. Daar kun je een account aanmaken zonder dat andere gebruikers je naam en/of telefoonnummer zien. Verstuurde berichten en afbeeldingen blijven niet op de server staan, ook fijn.

#2 Met, of zonder gezicht?

Of je nu iemand vertrouwt of niet, het is in 99 procent van de gevallen beter te cammen zonder gezicht. Er kunnen altijd screenshots worden gemaakt en bewaard. En hoewel niet iedereen slechte bedoelingen heeft, kunnen opgeslagen beelden toch online belanden. Neem de foto’s die Bella Thorne voor haar lover maakte. Je account kan gehackt worden of je beelden kunnen op een andere manier uitlekken. Zeker weten dat je geen uitschieter maakt? Check de Belgische app Comdom eens. Die voorkomt niet alleen dat er back-ups van foto’s worden gemaakt, maar zorgt er ook voor dat je gezicht automatisch geblurd wordt wanneer het toch in beeld komt.

#3 Check je cambeeld

Zijn er persoonlijke spullen, zoals foto’s in beeld? Haal die dan even weg. Datzelfde geldt voor herkenbare littekens en tatoeages. Verbloem ze, of zorg ervoor dat ze niet duidelijk in beeld komen door ze uit het zicht te houden. Tevreden? Test dan voor de zekerheid nog even wat verschillende posities. Dan weet je zeker dat je cambeeld ook goed is wanneer je de camera even draait.

We moéten het benoemen: sextortion

Het kan zijn dat je verleid wordt om snel over te gaan op Facebook of Skype. Er lijkt een knappe vrouw of man aan de andere kant te zitten, je hebt een leuk gesprek en besluit erop in te gaan. Jullie hebben webcamseks, maar vlak na de sessie is het ineens wel erg stil aan de overkant. Al snel verschijnt er een mailtje in je inbox: alles is opgenomen en als je niet betaalt, wordt het filmpje naar al je Facebook-vrienden gestuurd. Het gebeurt, helaas, en het gebeurt de laatste tijd veel vaker. Ben daarom extra voorzichtig als je gaat webcamseksen en… doe het veilig.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating