Reality story: "Hij nam me als eerste date mee naar een relatietherapeut"

Dit bleek de leukste eerste date ooit te worden

smiling faces
MStudioImagesGetty Images

Hij was knap, grappig, slim en had een leuke baan. Oftewel: echt een catch! We kenden elkaar nu een tijdje en het was duidelijk dat er een flirt in de lucht hing. Na een paar weken chatten vroeg hij me eindelijk mee op date. Ik moest dinsdag om 13:00 uur klaarstaan. Wat we gingen doen, mocht ik niet weten. Dat was een verrassing…

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Spannende geruchten

Mijn beste vriend probeerde ons al een tijdje aan elkaar te koppelen. Volgens hem waren we een goede match en daar waren mijn vriendinnen het helemaal mee eens. We zaten allemaal in dezelfde vriendengroep en gingen regelmatig met elkaar op pad. Ook was er een groepschat waarin onze date uitvoerig werd besproken. Wat we precies gingen doen, werd in het midden gelaten, maar stiekem was iedereen (behalve ik) allang op de hoogte. Waarom zo’n gedoe? Konden we niet gewoon een drankje ergens gaan doen? Teveel poespas is niet m’n ding en ik was bang dat het too much zou worden. Daarbij geef ik de touwtjes niet graag uit handen - één van de redenen waarom mijn vorige vriendjes menen dat het 'niet snel goed is' voor mij en me bestempelen als 'moeilijk.' Maar goed, volgens mijn vriendinnen hoefde ik mij echt geen zorgen te maken. Ik ging het zeker weten leuk vinden en kon ‘dit soort dingen’ juist wel waarderen, zeiden ze.

Compleet in shock

Op de dag van de date had ik inmiddels alle mogelijke scenario’s al in mijn hoofd afgespeeld. Van witte paarden voor mijn deur, tot een romantisch tripje met overnachting (oh no), tot indoor skydiven. Dan komt het volgende probleem: wat trek je aan als je géén idee hebt wat je gaat doen?! Hoge hakken en een sexy strak shirtje zijn bij activiteiten niet handig. En sneakers misschien beetje te gewoon voor een eerste date. Better safe than sorry: ik besloot voor één van de meest casual outfits in mijn kast te gaan en een fles wijn open te trekken om dit besluit enigszins te verdoezelen. Muziekje aan, huis gezellig, ik ben er klaar voor. Iets voor 13:00 uur belde hij aan. Het was direct heel gezellig, we dronken wat en na een half uurtje kwam het hoge woord eruit. “Je mag het nu wel weten. Volgens je vrienden was jij in vorige relaties zo moeilijk, dat ik maar meteen een intake bij een relatietherapeut voor ons heb geboekt. Ga je mee? De taxi staat voor!”

Paniek in de tent

Mijn vriendinnen hadden gelijk, want ik kan dit soort gekke dingen inderdaad waarderen. Dat neemt niet weg dat ik instant paniek kreeg. We kenden elkaar wel een beetje, maar wat moesten we in hemelsnaam gaan vertellen bij die psycholoog? “Ah joh, dat komt wel goed. We verzinnen wel iets,” zei mijn date in de taxi. Kort daarna zaten we, een tikkeltje ongemakkelijk, in de wachtkamer. “Frank, Femke? Leuk dat jullie er zijn. Jullie mogen binnen komen hoor.”

Een perfect toneelstuk

“Vertel. Wie zijn jullie en hoe lang zijn jullie samen?” Mijn date stak van wal. Hij vertelde dat we nu ongeveer twee jaar samen zijn, maar sinds kort wat problemen hebben. Femke wilde namelijk heel graag kinderen. Hij niet per se. Veel ruzies gingen over mijn kinderwens en we kwamen er samen niet meer uit. Ondertussen beet ik op mijn lip. Ik moest zó mijn best doen om niet in de lach te schieten. Ik zag mijn spannende date ineens veranderen in een bloedserieuze man, vechtend voor zijn relatie. Best wel lief ook, eigenlijk. Er ging van alles door mijn hoofd. Shit, wat als hij écht geen kinderen wil? Voor ik het wist, was ik aan de beurt. En zo praatten we om en om. Binnen no time was het uur vol. Raar maar waar, dit ging ons nog goed af ook! Of onze psycholoog het allemaal geloofde, is het tweede…

Allerleukste date ooit

Vol adrenaline liepen we de deur uit. Hand in hand, natuurlijk. Eenmaal buiten keken we elkaar aan en zoenden we voor het eerst. In de taxi terug belden we onze vrienden om alles te vertellen. “Jullie zijn hartstikke verliefd! Als er iémand geen relatietherapie nodig heeft, zijn jullie het wel,” zei de taxichauffeur toen we ophingen. En hij had gelijk, want deze wel heel bijzondere date was tevens het begin van een kortstondige relatie. Kortstondig, want na een tijdje liep het alsnog stuk. Eén ding heeft hij in ieder geval in the pocket: dit is en blijft zeker weten mijn allerleukste eerste date ooit.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Dating