Alhoewel de mannen om je heen krioelen, lukt het je maar niet om Mr. Right eruit te pikken. Grote kans dat het hierdoor komt.

4 redenen waarom het anno 2017 zo moeilijk is om Mr. Right te vinden

Het heeft allemaal te maken met de tijd waarin we leven...

Misschien heb je er ook wel 'last' van: alhoewel de mannen om je heen krioelen, lukt het je maar niet om Mr. Right eruit te pikken. Tientallen dates en teleurstellingen verder, ben je nog steeds single. 

Ligt het soms aan mij? denk je misschien. Het antwoord daarop is: nee! Het klinkt misschien alsof je moeder tegenover je zit, maar het is helemaal van deze tijd dat we de perfecte partner maar niet kunnen vinden. Veertig jaar geleden was je tevreden met je buurman of de zoon van de bakker, nu kijken we altijd een stapje verder.

Dit zijn dan ook 4 redenen die de eindeloze zoekttocht naar Mr. Right zo typisch 2017 maken:

1 Door alle apps zien we daten als een vleeskeuring
Zelf ben je er waarschijnlijk ook wel schuldig aan: doelloos swipe je soms een half uur naar rechts, zonder dat je je echt goed realiseert of de mannen die voorbij komen misschien tóch wel geschikt voor je zijn, als je er een tweede blik op werpt. Nee, jij beoordeelt op uiterlijk en schiet soms zo snel door de collectie heen, dat je ook die ene 'leuke' per ongeluk naar rechts swipet.

2 In het dagelijks leven praat je niet zo snel meer met een vreemdeling
Als je 's morgens in de trein zit, zie je dat iedereen naar zijn of haar telefoon zit te staren. Hetzelfde geldt voor de bus of metro. We zijn dankzij de technologie in onszelf gekeerd; hoe klein is de kans nog dat iemand uit die bubble komt en een praatje met je maakt? Klein, heel klein.

3We kunnen minder goed keuzes maken
Omdat tegenwoordig zoveel mogelijk is in het leven - denk op het gebied van daten, reizen, kopen - krijgen we nog wel eens een overload aan informatie binnen. Dat maakt strakke keuzes maken extra moeilijk. 'Ik kan kiezen voor deze man, maar wat nou als die ander net íets leuker is...' Voilá, daar ga je al. 

4 Vrouwen in de stad hebben veel concurrentie
Wanneer je in de stad woont, zoals in Amsterdam of Utrecht, dan zal het je opvallen dat als je uitgaat, er veel vrouwen om je heen staan. Dat komt namelijk omdat in stedelijke gebieden veel meer vrouwen wonen dan mannen. Oftewel, de vijver om uit te vissen is kleiner. En dat zorgt er misschien ook wel voor dat jij minder snel op een man afstapt; omdat je bang bent dat er nog veel meer vrouwen zijn waar hij uit kan kiezen. Terwijl hij jou misschien juist wel ertussenuit zag springen. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten