Voor hetero 'single and ready to mingle' vrouwen in de hoofdstad: dit zijn de bars en restaurants waar je wezen moet.

Hoe bedoel je vrouwenoverschot in Amsterdam? 5 bars waar het krioelt van de mannen

Idee: organiseer een kroegentocht met al je single vriendinnen

© The Sweetest Thing (still)

Hetero 'single and ready to mingle' vrouwen lopen in Amsterdam tegen een obstakel op: dankzij het vrouwenoverschot valt er weinig te minglen.

In 2013 kopte Het Parool al dat de hoofdstad een walhalla is voor mannen en vier jaar later zijn heren nog steeds de speld en vrouwen de hooiberg, zeg maar. Vooral in Zuid en West kijken mannen en lesbiennes hun ogen uit. Maar, maar, maar: er zijn ook heus restaurants en bars waar mannen in de meerderheid zijn, je moet alleen even weten waar je moet zijn. Ready to mingle? Doe je voordeel met onderstaand lijstje. 

Bar Bukowski 
In deze bar in Oost is het rammend druk op vrijdag en zaterdag. Grote kans dat spetters bier je uitgaansoutfit bereiken of dat iemand per ongeluk tegen je opbotst waardoor je glas wijn uit je handen valt. Maar hé: met iemand bedoel ik een man en deze man bestelt uiteraard een nieuw glas voor je waarna de vonk al overslaat bij jouw woorden 'dankjewel.' Grapje, dat gebeurt alleen in films, máár dat het in Bukowski krioelt van de mannen is de realiteit. Statistisch gezien is de kans dus zeer aanwezig dat je prins op het witte paard zich daar begeeft en dan neem je die bierspetters en het verloren wijntje alsnog voor lief, toch?

Café Panache 
In Café Panache in West staan de knappe mannen vooral áchter de bar, dus dat wordt een maand sparen tot je zoveel Gin Tonics kunt bestellen dat de barman in kwestie je gaat zien als een bekende en het praatje dat volgt uiterst soepel verloopt. Win-win situatie.

Kopstootbar
Van horen zeggen weet ik dat de Kopstootbar op het Leidseplein zich prima leent voor een trip down memory lane naar de tijd waarin je als zestienjarige na vier Flügels ongegeneerd met een bijna vreemde stond te tongen op de dansvloer. Vervang Flügel voor Wodka Spa Rood, dansvloer voor een íets intiemer plekje en het kán zijn dat je je eerst volgende avond in de Kopstootbar op je netvlies hebt.

Joe & The Juice
De Scandinavische sapjesbar Joe & The Juice is in april overgewaaid naar Nederland. Aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam kun je daten met Joe en zijn Juices. De sapjes, smoothies en sandwiches voldoen aan kwaliteiten als 'vers' en 'healthy' en de zogeheten 'Joe's 'achter de bar lijken allemaal kwaliteiten te hebben in de categorie 'het oog wil ook wat.' Ja hoor, Joe & The Juice: een feest voor het oog, de smaakpupillen en de weegschaal. 

De Ebeling 
Vrouwen die een zwak hebben voor mannen zoals Manuel Broekman in de serie Feuten verwijs ik door naar de Ebeling op donderdag- of vrijdagavond. Leden of oudleden van het corps willen zich hier wel eens verzamelen, heb ik me laten vertellen. Of strijk neer op het terras voor één van de vele dunne pizza's die op de kaart staan (met spekjes, ui en peterselie!), want een praatje met een man kan toch nooit niet tippen aan een pizzapunt. 

Idee: organiseer een kroegentocht met al je single vriendinnen.

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten