Verliefd op iemand die je eigenlijk niet goed kent? Psycholoog Janneke geeft 6 liefdestips.

6 verkoelende tips van psycholoog Janneke voor als je veel te verliefd bent!

En dat vaak op een persoon die we eigenlijk helemaal niet goed kennen

We kennen het maar al te goed: Oelala wat een leuk persoon is dit! Een lach vol witte, prachtige tanden en schitterende glinsterende ogen!

Een wolkje
En dan begint het; je denkt alleen nog maar aan deze persoon. Je krijgt het niet meer uit je hoofd. Je ziet de persoon de hele dag op een wolkje voorbij komen en fantaseert erop los. In je hoofd heb je het al gebombardeerd tot jouw one and only alltime soulmate.

Dan heb je toch een klein probleempje, vooral als je de persoon in kwestie in werkelijkheid eigenlijk helemaal nog niet kent!

Focus
Herken je dit? Lees dan hier wat behulpzame tips om je hoofd koel te houden, zodat je gefocust kunt blijven op de meer stabiele dingen in je leven. De dingen waar je wel invloed op hebt.

1Social media ban
Een van de meest effectieve dingen die je kunt doen, is geen connecties maken op social media. Wat je niet weet, mis je ook niet. Als je het hoofd koel wil houden, kijk dan lekker helemaal niet naar plaatjes en filmpjes.

2Nieuwe hobby
Neem een aparte hobby. Daardoor heb je minder tijd om aan een liefde te denken. Ga bijvoorbeeld paardrijden op het strand, doe een potje jeu de boule, ga naar een mooie yogaschool of koop een e-bike en race het hele land door. Voor mijn part heel Europa. 

3Lees
Er zijn ontzettend veel goede boeken om te lezen. Je kan een roman lezen, maar je kunt jezelf tegenwoordig ook tot een soort superwoman lezen met alle boeken van powervrouwen tegenwoordig. Doe alle oefeningetjes, overtref jezelf en geniet van de hernieuwde vrijheid en verbrede horizon aan mogelijkheden. Die leuke persoon verbleekt naast jou!

4Ga weg
Speel, ontdek je plekje. Ga een weekend weg met vriendinnen of familie. Ik las net in Het Parool dat er bijvoorbeeld allemaal kleine kampeerterreintjes zijn gebouwd in Amsterdam.

5Minpunten
Kijk ook even voorbij de roze bril en zie wat hij niet heeft. Haha, moeilijk als je zo tot over je oren op de roze wolken rondzwerft, maar het helpt zeker om een klein beetje het perspectief te behouden. Iedereen lijkt perfect op het eerste gezicht. Het gras is prachtig groen bij de buren, maar als je er de deur plat loopt, valt het allemaal ineens heel erg mee. Weet dat er ooit een moment is waarop je hem net ietsje minder adoreert. Dat helpt om wat koeler in het verliefde leven te staan.

6Vriendinnen
Uit je gevoelens aan vriendinnen. Laat ze je afleiden, luister naar ze als ze je vertellen wanneer je realiteit en fictie door elkaar haalt.

En verder: geniet er gewoon van dat je zo lekker onbevangen in de liefde gelooft voor nu.

Wil je meer weten over lichter leven en lichter denken? Lees dan Janneke's nieuwste boek; In één dag gelukkig. Of heb je een vraag over relaties, je lichaam, geld, het leven, werk of andere dingen? Stuur deze dan naar janneke@lerenrelativeren.nl en wellicht beantwoordt Janneke jouw vraag volgende week. Kijk voor meer inspiratie op www.lerenrelativeren.nl

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten