8x zo reageren relaxte mensen op elkaar in een relaxte relatie

Herken jij jezelf in minstens 5 van onderstaande punten? Dan ben je best wel relaxt in een redelijk relaxte relatie

relaxte-mensen-relaxte-relatie
Loic Djim

Als twee relaxte mensen samenkomen in een relatie, dan is dat letterlijk ontzettend relaxt. Want beide partners zijn ontspannen over het leven.

Geen hysterie
Stel, je vergeet een pak melk in de koelkast te zetten, dan ontaardt jouw partner niet in een hysterische krijsende gilpartij. Nee, hij zet dat pak melk gewoon terug in de koelkast. Want daar hoort 'ie. Of als hij overdatum is, dan gooit de ander ‘m weg. Of niet en dan doe jij het wanneer je het pak melk ziet staan.

Hoe reageren relaxte mensen op elkaar in een relaxte relatie? Herken jij jezelf in minstens vijf van onderstaande punten? Dan zit het bij jullie wel goed.

 1. Jullie zijn allebei ‘go-with-the-flow’ gangers
  Stel dat één van jullie op het laatste moment een uitnodiging krijgt voor een feestje, terwijl jullie net op de bank ploffen voor een avond bankhangen. Dan vinden jullie het allebei prima om er toch heen te gaan. Als één van de twee niet gaat, dan gaat de ander gewoon wel als die dat wil - en dat is oké.

 2. Jullie hebben amper ruzie
  Dat komt omdat jullie niet snel boos worden en, als jullie het niet eens zijn, allebei bereid zijn om naar elkaar te luisteren.

 3. Geen speciale eetwensen
  Jullie doen niet aan speciale eetwensen en daarom is het elke avond lekker eten wat de pot schaft. Of als de wind die kant opwaait, dan eten jullie ergens een hapje. Die scenery hebben jullie overigens supersnel gevonden, want jullie hebben geen gekke wensen. Om de hoek is prima.

 4. Pyjamadag
  Jullie houden regelmatig een pyjamadag. Misschien dat jullie zo zelfs boodschappen doen samen.

 5. Jullie doen soms hele andere dingen, terwijl je wel in dezelfde ruimte bent
  Gewoon omdat je niet altijd hetzelfde wil doen, en dat is oké. Misschien dat jullie zelfs op een andere kamer naar een andere serie kijken. Heerlijk in je eigen wereld. Zonder dat het betekent dat je de ander niet leuk vindt.

 6. Jullie praten soms de hele dag niet met elkaar
  Zonder dat het een gespannen sfeer geeft. Dat vind ik toch wel het teken van een koppel waarbij het 'goed' zit. Urenlang stil naast elkaar kunnen leven is erg zen.

 7. Opruimen
  Jullie ruimen elkaars troep op zonder mokken. Dat doen jullie overigens op een magische gebalanceerde manier. Ieder ongeveer evenveel.

 8. Lieve dingen
  Jullie zeggen vaak lieve dingen tegen elkaar, zonder dat de ander daar iets liefs op terug hoeft te zeggen.

  Relaxte mensen hebben relaxte relaties. Het beste wat je kunt doen, is jouw relaxplek in jezelf te vinden. En dan gewoon zelf beginnen met relaxt zijn. Dan gaat de ander vaak na een tijdje vanzelf mee.

  Liefs Janneke

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Relatie