Glamour’s psycholoog Janneke legt uit: hoe je jouw ex opnieuw dat verliefde gevoel kunt geven

Er zijn manieren waarop je dat samen-onafscheidelijk-gevoel weer nieuw leven in kunt blazen.

geef-ex-verliefde-gevoel-weer
Everton Vila

Ooit hadden jullie een liefdevolle relatie. Jullie knuffelden, kusten en jullie waren altijd en overal samen. Nu is jullie relatie voorbij. Maar het liefst wil je weer terug bij je ex. Je mist hem! Maar hoe krijgen jullie dat verliefde gevoel terug?

Jullie proberen weer bij elkaar te komen. Maar dat voelt vaak wat ongemakkelijk, omdat jullie een tijdje zonder elkaar zijn geweest. Er zijn manieren waarop je dat gevoel van tijdens jullie relatie nieuw leven in kunt blazen:

 1. Geef je stijl een opfrisbeurt
  Nieuwe klokrokjes in plaats van de vertrouwde kokerrok, een lange bob laten knippen in plaats van je vertrouwde laagjescoupe, net iets meer kleur rond je ogen, een hoger hakje of een strakkere taille. Wat dacht je van een nieuw geurtje? Luister goed naar jezelf, en naar wat jij vindt dat jou mooier maakt of een goed gevoel geeft.

 2. Blijf verder vooral juist jezelf
  Of eigenlijk, word weer dat vrolijke onbekommerde persoon dat je was voordat jullie verstrikt raakten in ruzies, gedoe en onenigheid. Je ex kent je zo goed dat hij zich hoe dan ook fantastisch voelt bij jou.

 3. Wees niet te gehaast
  Het is absoluut niet nodig om te gehaast en te snel te willen gaan. Zorg er eerst voor dat je alle liefdesrommel in jouw hoofd hebt opgeruimd en open kunt staan voor deze ex en jullie hernieuwde liefde. Wees wél open en communicatief. Maak veel oogcontact als jullie bij elkaar zijn. Zo heb je meteen ook meer ruimte om goed te kunnen “voelen”of het een goede stap is om bij elkaar terug te komen. Wees vooral niet te opdringerig en pusherig, daarmee wordt jullie liefde in de kiem gesmoord.

 4. Probeer alles wat je doet positief in te steken
  Vertel elkaar wat je mooi en leuk vindt aan de ander, en praat over de mooie dingen die jullie samen hebben meegemaakt.

 5. Wordt eerst weer zijn vriendin
  Iemand waarmee hij lol beleeft en waar hij zich comfortabel bij kan voelen. Houd het contact luchtig en open. Laat de dingen een beetje vanzelf gaan.

 6. Mannen richten zich op wat goed voelt
  En niks voelt voor hem beter dan die onweerstaanbare uitstraling van een vrouw die onbezorgd en relaxt is, gelukkig is met zichzelf, zelfverzekerd is over haar lichaam, haar leven. Dat betekent uiteraard niet dat je emotieloos en koud moet zijn.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Relatie