Koppels die dit genânte tafereel delen blijven langer bij elkaar

Misschien doen jullie het al wel...

scheten-laten-koppels-blijven-langer-samen
Pablo Merchán Montes

Waar het ene stel braaf de scheetjes bewaart om vrij te laten in de buitenlucht of achter de geïsoleerde muren van de badkamer, heeft het andere stel een eigen scheetalfabet weten op te bouwen. Scheetslang. En dat blijkt bizar goed te werken voor je relatie.

Onderzoek
Af en toe laat je er pardoes eentje glippen, soms geluidloos soms met een eigen ringtone. Maar of je het nou wel of niet genânt vindt om bij je partner in de buurt een scheet te laten, het is wel een basisingrediënt voor een langdurige 'gezonde' relatie, zo suggereert een nieuw onderzoek.

Scheten binnen je relatie
Mic heeft onderzoek gedaan onder 125 twintigers en dertigers. Zo hebben ze de scheetgewoontes binnen hun relatie onder de loep genomen. Want op welk moment laat je bijvoorbeeld je allereerste scheet in een relatie - bewaar je dat lang of laat je er al vrij snel eentje los? 29% van de proefkonijnen zei binnen 2 tot 6 maanden in een relatie een scheet te (durven/wilen) laten. Dit is volgens het onderzoek óók de periode waarin we voor het eerst de woorden 'I love you' uitspreken.

De eerste...
Maar een grote club van de ondervraagden, zo'n 25 procent, gaf aan er een stuk langer over te doen voordat ze een eerste scheet bij elkaar durfden te laten - tussen de zes en twaalf maanden. Ongeveer 22 procent zei al na een paar weken de eerste geurbommetjes los te durven laten. Een zeer kleine club van 7% zegt nooit en te nimmer een scheet te willen laten in de buurt van hun lief. En daar zit de crux. Want volgens het onderzoek blijven de stellen die géén (of amper) scheten durven te laten in elkaars bijzijn een stuk minder lang bij elkaar.

Conclusie
Conclusie: scheten laten in het bijzijn van je geliefde zorgt voor ultieme vrijheid, dit zorgt ook voor vrijheid om jezelf te zijn en dingen bespreekbaar te maken. Uiteraard kunnen we dit onderzoek met een flinke korrel zout nemen, maar een scheetje op zijn tijd moet kunnen toch?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Relatie