4 tekenen dat je minder gevoelens begint te krijgen voor je partner

Een paar geleden wilde je jullie relatie nog van de daken schreeuwen, nu erger je je aan hem

tekenen-minder-gevoelens-voor-hem
Eric Ward

In de eerste paar jaar ben je tot over je oren. Je kunt je niet voorstellen dat jouw vriend niet de man van je leven is. Het liefste wil je van de daken schreeuwen dat je oud gaat worden met deze man.

Maar dan: ineens begin je te twijfelen. De roze wolk waar je op zat, spat uit elkaar. Of tenminste, dat denk je. Want hoe kom je er eigenlijk achter of het kaarsje (zo goed als) gedoofd is?

Iedereen kan je vertellen hoe het is om verliefd te worden, maar niemand heeft het over het ‘niet meer verliefd worden’ op iemand. Dit gevoel is namelijk niet makkelijk om te beschrijven, het verschilt van persoon tot persoon. Maar aan de hand van deze tekenen doe je een stap in de juiste richting om erachter te komen hoe het precies zit.

 1. Je voelt je niet meer seksueel aangetrokken tot de ander
  Dit betekent: veel minder seks dan toen je nog echt verliefd was. Voor je het weet, is het alweer een paar maanden dat jullie intiem met elkaar zijn geweest. En dat doet helaas weinig goeds voor jullie relatie.

 2. Jullie relatie verandert in een vriendschap
  Omdat seks out of the picture is, neigen jullie inmiddels meer naar beste vrienden dan lovebirds. Dit houdt in: samen op de bank Netflix kijken met een dekentje eroverheen in plaats van uiteten, naar de bios of een steamy night in de slaapkamer. Er is weinig spanning gaande tussen jullie.

 3. Wat je eerder schattig aan hem vond, begin je steeds irritanter te vinden
  Liefde maakt blind. Dus dat geneurie van je vriend kon je prima hebben en je vond het zelf schattig in het begin. Nu wil je het liefste je vingers in je oren stoppen om ervoor te zorgen dat je hem niet aan hoeft te horen. Als je dit met veel van zijn ‘gewoontes’ hebt, dan heb je een probleem.

 4. Stiekem begin je interesse te krijgen in andere mannen
  Op een terras besef je dat je al best lang aan het staren bent naar een knappe gast. Op je werk word je een beetje zenuwachtig als die aantrekkelijke collega naar je knipoogt. En dat terwijl je in je ‘verliefdheidsperiode’ geen enkele andere man zag staan.

  Tuurlijk, kijken mag altijd, maar als je merkt dat dit het enige is wat je nog doet, is dit misschien een teken dat er meer aan de hand is.

  Niet per se over en uit
  Geen gevoelens meer hebben voor je partner hoeft niet te betekenen dat het helemaal over en uit is tussen jullie. Soms ben je elkaar gewoon wat uit het oog verloren, en kun je weer opnieuw verliefd op hem worden.

  Maar als je na een paar maanden merkt dat er maar weinig verandert en de vlinders nog steeds ver te zoeken zijn, kan je misschien je conclusies trekken.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Relatie