Mijn beste vriendin ging ervandoor met mijn ex

Verraad van de bovenste plank of gewoon geoorloofd in liefde?

text, font, yellow, orange, line,
Glamour

Ik hecht veel waarde aan vriendschap. Op een ‘If you wannabe my lover, you gotta get with my friends’-manier. Voor mijn vrienden heb ik (bijna) alles over. Je weet wel, bro’s before hoes, chicks before dicks en alle andere clichés. Betekent tegelijkertijd dat ik van mijn vrienden verwacht dat ze er ook voor míj zijn. Wat ik dan absoluut not done vind? Als je beste vriendin een relatie begint met je ex.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Relatie

Even een beetje achtergrond. Max en ik dateten vorig jaar een paar maanden. Wat voor mij een eerste liefde was, is voor hem niets meer dan een bevlieging geweest. Daar zat ik een aantal weken mee, tot ik vooral zijn gebreken begon te zien.

"Wij vertelden elkaar alles. Van gênante seksmomenten tot details van gesprekken"

De liefdevolle gevoelens zijn totaal verdwenen, ze zijn vervangen door een borrelend gevoel van woede en onbegrip. Ik wil hem niet terug, verre van zelfs. Maar ik neem hem wél nog een hoop kwalijk. Dat hij me aan het lijntje hield, me voorloog, geen respect voor me had en de manier waarop hij het uitmaakte.

Break-up

Echt afsluiten kon ik deze periode alleen niet. Na onze break-up kwam ik hem nog vaak genoeg tegen. We hebben veel gezamenlijke vrienden en kennissen en wonen in dezelfde omgeving. Ik wist dat dit zou resulteren in een hoop ongemakkelijke situaties. Wat ik toen niet kon voorspellen, is dat hij plotseling héél close zou worden met één van mijn beste vriendinnen.

Beste vriendinnen

Dat is Ellen. Wij vertelden elkaar alles. Maar echt, álles. Ook over mijn ex. Van gênante seksmomenten tot details van gesprekken. Dat stopte wel toen ik merkte dat Ellen en Max langzamerhand vrienden werden. Vond ik niet zo leuk.'

"Ik geloof heilig in een girl code: gij zult géén relatie beginnen met de ex van je beste vriendin"

'Natuurlijk vertelde ik Ellen regelmatig dat ik liever niet had dat ze te close werd met Max. Maar die bezwaren wuifde ze weg. Ik hoefde me absoluut geen zorgen te maken. "Ik zou nóóit te ver met hem gaan, zo ben ik niet", drukte ze me op het hart.

Relatie met mijn ex

Stel je even voor hoe onaangenaam verrast ik was toen ik twee maanden later van Ellen te horen kreeg dat zij en Max aan het daten waren. Snapt ze niet dat dit hoogverraad is? Dat het te vreemd, ongemakkelijk en pijnlijk is? Ik weet dat liefde je kan overkomen, maar deze situatie was zeker te vóórkomen. En dat je een crush hebt, betekent niet je er iets mee moet doen. Bovendien geloof ik heilig in een girl code: gij zult géén relatie beginnen met de ex van je beste vriendin. Dat is verkeerd, op zo veel niveaus.

Einde vriendschap

Zo ziet Ellen het niet. Toen ik haar liet kiezen tussen onze vriendschap of daten met hem, had ze haar keuze al lang gemaakt. Auw. Die zag ik niet aankomen.

"Bij mij hoeft ze niet aan te kloppen op het moment dat alles stukloopt"

Dat mes in mijn rug doet nog steeds pijn. De vriendschap met Ellen is voorbij en het enorme wrok dat ik al koesterde tegen mijn ex is nu uitgegroeid tot een grotere berg woede. Voor het geval je het je afvraagt: ik heb ze beiden niet meer gesproken. Één ding is zeker: bij mij hoeft Ellen niet aan te kloppen op het moment dat alles stukloopt.

Girl code

Ik wéét dat er ergere dingen zijn. Bijvoorbeeld als hij vreemd was gegaan. Of als ze het langer geheim hadden gehouden. Gelukkig heb ik genoeg vriendinnen die de girl code níet verbreken. Ik sta nog steeds achter mijn standpunt, maar de discussie blijft. Daten met de ex van je beste vriendin, kan het of kan het niet?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Relatie