8 subtiele signalen dat jullie een volwassen relatie hebben

Omdat een beetje zekerheid op z'n tijd geen kwaad kan

signalen-volwassen-relatie
Unsplash
Hoe ouder we worden, hoe volwassener - als het goed is. En dit geldt eigenlijk ook voor onze relaties, want die verlopen (als het goed is) niet meer hetzelfde als toen we 16 waren. Maar wanneer kun je je relatie nou echt volwassen noemen? Dat antwoord is voor iedereen anders, maar deze 8 signalen geven in ieder geval aan dat jullie op het goede pad zitten.

 1. Een discussie blijft bij het onderwerp
  Jullie staan niet na een paar minuten oude koeien uit de sloot te halen, maar bespreken alleen die aspecten van de situatie die relevant zijn voor jullie onenigheid.

 2. Jullie vertellen elkaar altijd de waarheid
  Je maakt je geen zorgen meer om wat hij over je denkt, ook als je het niet met hem eens bent of iets lastigs te delen hebt. Een heel goed teken!

 3. Je kunt tijd op jezelf waarderen
  Op dit punt in jullie relatie geeft het aan dat jullie niet te afhankelijk van elkaar zijn en dat jullie gezonde grenzen hebben.

 4. Je wilt elkaar niet veranderen
  Vroeger stonden er wellicht wat punten op je to change-lijstje, maar nu kun je zijn mindere kanten juist waarderen en accepteren.

 5. Jullie maken toekomstplannen
  En nee, dan hebben we het niet over het weekend. Jullie praten al over de zomervakantie van volgend jaar of waar jullie over vijf jaar zullen wonen, zonder je af te vragen waar jullie relatie dan staat.

 6. Jullie weten van elkaar hoe je over belangrijke zaken denkt
  Er op het moment dat jouw eierstokken beginnen te rammelen achter komen dat hij never nooit kinderen wil? Niet in jullie relatie! Dergelijke issues zijn allemaal al lang besproken en geaccepteerd.

 7. Verantwoordelijkheden worden eerlijk verdeeld
  Het is een teken dat je de relatie, de tijd van de ander en het thuis dat jullie samen creëren respecteert. En er is niet veel volwassener dan dat.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Relatie