Heb je al van de nieuwe relatie-term 'benching' gehoord?

Het heeft weinig met park-bankjes te maken

nieuwe-relatieterm-benching
Sarah Cervantes

Taalliefhebbers opgelet! Er is een nieuwe term in het dating-vocabulair.Het gaat om 'benching' - een variant van het bekende 'ghosting.' Waarbij het laatste inhoudt dat iemand opeens van de aardbodem verdwijnt, is benching ietsjes complexer.

Benching-wattes?
Deze term betekent namelijk niet dat je iemand helemáál niet leuk leuk vindt, maar je twijfelt nog behoorlijk of je er een relatie mee wilt aangaan of niet - meestal weet je al dat het een nee is.

Daarom besluit je samen een drankje te doen als je behoefte hebt aan wat aandacht of laat na een steamy night niks meer van je horen, totdat je zin hebt om hem weer te zien.

Als jij degene bent die 'gebencht' wordt, kan het moeilijk zijn om je hiervan los te koppelen.

Reden 1: Je vindt degene die je 'bencht' veel te leuk, waardoor je moeilijk de verleiding kunt weerstaan.

Reden 2: De bencher lijkt over een zesde zintuig te beschikken. Want iedere keer wanneer je besluit er klaar mee te zijn of iemand anders te daten, hij zich weer voor je probeert te winnen.

Benching versus ghosting
Eigenlijk is 'benchen' de vervelendere variant van ghosting. Terwijl het laatste misschien pijnlik is, maar het je wel gelijk duidelijkheid biedt, blijf je bij het eerste in een ongemakkelijke limbo zitten, zonder echt een stap verder te kunnen zetten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Relatie