Rodney en Odielle kregen een relatie via Glamour’s Menflix & Chill

"Vijf dagen na de Menflix & Chill-post hadden we onze eerste date"

interview-odielle-rodney-menflix-and-chill-glamour
Odielle Hoen

Ken je onze zondagavondrubriek Menflix & Chill al? Swipen is niet langer nodig, want Glamour selecteert wekelijks de leukste singles van Nederland voor je. Één van de singles die meedeed aan de zoektocht naar een match, is de 26-jarige Rodney uit Spijkenisse.

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hij zocht “een leuke vrouw die van romantische dates en dagjes uit houdt.” En die heeft hij gevonden, via Menflix & Chill. Inmiddels zijn Rodney en de 21-jarige Odielle ruim drie en een halve maand aan het daten. Het eerste (bij ons bekende) succesverhaal van Menflix & Chill is dus een feit. Glamour vraagt het verliefde koppel de hemd van het lijf.

Hoe ben je bij Menflix terecht gekomen, Rodney?


Rodney: “Mijn beste vriendin vond het tijd dat ik aan een meisje kwam. Zij had Glamour benaderd voor Menflix & Chill. Twee dagen voordat het online zou komen, stuurde ze mij pas een berichtje. Toen was alles al ingevuld en opgestuurd. Ik dacht: ‘wat heb ik te verliezen? Laat ik het gewoon doen.’ Een paar dagen later stond het online.”

Kreeg je veel reacties?


Rodney: “Een paar honderd op Facebook. Uiteindelijk had ik op zondagavond zeven reacties via de mail. Met twee meiden ben ik uitgebreid gaan mailen, van wie Odielle er eentje was. In het begin was ik een beetje een klootzak, want ik reageerde niet gelijk op de mails. Er kwam zo veel op me af. Dinsdagavond stuurde ik Odielle pas een berichtje terug.”

Odielle: “Dat was héél frustrerend.”

Rodney: “Maar ik heb het wel weer goedgemaakt. Toen zij mailde ‘laten we gewoon afspreken’, zei ik ‘oké, wat doe je vanavond?’. Dat was die vrijdag al, vijf dagen na de Menflix-post.”

Odielle: “Er zijn wel behoorlijk wat lange mails aan vooraf gegaan. We bespraken van alles en hadden een hoop lol samen. Rodney is nogal van de leuke, random feitjes. Het voelde heel ouderwets, maar wel heel leuk.”

Rodney: “Dat vond ik het grappigste aan de hele ervaring. Zoals in de film You’ve got mail, waarbij de twee hoofdpersonen in eerste instantie ook alleen maar mailcontact hebben. Dat is lekker ouderwets. Ik keek er iedere dag naar uit om op de mail te reageren. We praatten eigenlijk over dingen die je normaal gesproken tijdens een eerste date bespreekt. Toen we eenmaal die date hadden, klikte het gelijk en hadden we meteen gespreksonderwerpen, door dat mailcontact.”

Odielle: “De eerste date was daardoor makkelijker. Veel fijner dan elkaar voor het eerst te spreken op zo’n date.”

Vonden jullie het dan helemaal niet ongemakkelijk?


Rodney: “Niet echt. Het is wel best bijzonder om een mail te krijgen van iemand die je niet kent en die geïnteresseerd in je is. Eigenlijk is dat heel vleiend. Eerlijk gezegd zou ik niet hebben gereageerd op zo’n Facebook-post. Daar heb ik het lef niet voor.”

Jullie situatie bewijst wel dat dat je beter gewoon een berichtje kunt sturen, als je iemand ziet die je leuk vindt.


Rodney: “Ja precies, want het werkt gewoon. Heel veel respect voor die meiden die hebben gereageerd, zij hebben zich echt in het diepe gegooid.”

Was het liefde op het eerste gezicht tussen jullie?


Odielle: “Ik geloof niet zo in liefde op het eerste gezicht. Maar ik vond het meteen al heel leuk, omdat we niet konden stoppen met praten. Het klikte gewoon.”

Rodney: “Dat is het belangrijkste, een goeie klik. We gingen tijdens de eerste date eten in Den Haag. We hebben toen drie uur lang over het eten zelf gedaan, omdat we zo veel lol hadden. Daarna deden we nog een drankje. Toen de avond voorbij was, zeiden we allebei gelijk: ‘wanneer zien we elkaar weer?’ Twee dagen later spraken we weer af. En diezelfde week was date nummer drie.”

Sinds wanneer hebben jullie officieel een relatie?


Rodney: “Sinds 6 februari. We wilden toen met z’n tweeën een weekend weg, naar Londen. Toen had Odielle zoiets van ‘als we dit boeken, moet het wel serieus zijn.’ Ik vind dat de man het officieel moet maken, omdat een meisje het heel leuk vindt om gevraagd te worden tijdens een etentje en met een bos rozen.”

Jij bent romantisch ingesteld, dus?


Odielle: “Héél romantisch!”

Rodney: “Ja dat stond ook in de Menflix & Chill-post, dus dan moet ik het ook waarmaken hè.”

Hoe heb je Odielle verkering gevraagd?


Rodney: “Ik haalde haar op van haar werk voor een verrassingsdate. We gingen eten bij een wat chiquer restaurant. Van tevoren had ik daar een bos rozen naartoe gebracht. De avond was gewoon bijna perfect. Ik liep even naar het toilet en kreeg daar de bos rozen van de serveerster, dat hadden we afgesproken. Toen liep ik terug, ging ik zitten en haalde ik opeens die bos rozen tevoorschijn.”

Odielle: “Superlief! Het was echt heel lief.”

Rodney: “Toen vroeg ik het, dus.”

Odielle: “En mijn antwoord was overduidelijk ‘ja’.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Relatie