Jada Pinkett-Smith openhartig over mentale gezondheid

We waren te veel bezig met wat er buiten het gezin gebeurde

Will-smith-jada-pinkett
Kevin WinterGetty Images

Will en Jada Pinkett -Smith stapten in 1997 in het huwelijksbootje en hun liefde werd niet veel later bezegeld met twee kinderen, Jaden en Willow Smith. Hoewel het lijkt of hun leven altijd over rozen gaat, laat Jada in een nieuw interview met People weten dat dat zeker niet het geval is.

Zelfmoordgedachten

Jada zat er flink doorheen, omdat ze zichzelf wegcijferde. "We waren te veel bezig met wat er buiten het gezin gebeurde. Dat was funest, voor onze familie en totaal niet wat wij nodig hadden," vertelt ze. "Mijn 40ste verjaardag naderde toen ik een flinke klap in m’n gezicht kreeg en dacht; dit trek ik niet meer. Ik was op." Dit resulteerde in zelfmoordgedachten. Niet veel later kwam de actrice in ommekeer en had ze in de gaten dat het de hoogste tijd was voor verandering. "Ik moest alles en iedereen opzij zetten en me afvragen: wat zou ik elke dag doen als het alleen om mij draaide? Ik wist het gewoon niet."

Proces

De actrice noemde het een ondraaglijk proces dat jaren duurde. Toch heeft het z’n vruchten afgeworpen en was het vooral bevorderlijk voor de relatie met Will. "De reis die Will en ik hebben afgelegd heeft ons naar een prachtige plek gebracht. Ik heb het gevoel dat we een sterkere band hebben dan ooit." Onlangs gaf ze ook de gouden tip voor de sleutel tot een succesvol huwelijk. Allereerst door de term huwelijk uit hun vocabulaire te halen. "Probeer je partner als levenspartner te zien, niet als jouw 'man' of 'vrouw'. Het is de fase die je binnentreedt waarin je beseft dat je letterlijk met iemand voor de rest van je leven bent. Er is niets dat ze ooit zou kunnen doen dat onze relatie zou verbreken. Wij zijn samen tot de dood en het voelt zo goed om die fase te hebben bereikt."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Relatie