Ik beken: 'Die €1000 kon ik niet weerstaan'

Om extra inkomen te genereren, verkocht ik alles op Marktplaats. En daarna mijn lichaam.

geldnood-lichaam-verkopen
Dennis Swiatkowski

Sharon (26) verkocht uit geldnood eerst haar persoonlijke spullen, daarna haar kleding. En uiteindelijk ook haar lichaam.

Extra kosten

“Mijn vriend liet me zitten met onze baby van tien maanden, terwijl ik net afstudeerde als psycholoog. Na onze breuk lukte het me gelukkig om een nieuwe woning te vinden. Maar mijn ex wilde onze zoon niet overschrijven op mijn nieuwe adres. Hij kreeg en hield daardoor onterecht alle toeslagen ende kinderbijslag. Als gevolg daarvan raakte ik in de financiële problemen. Om extra inkomen te genereren, verkocht ik op Marktplaats kinderkleertjes, speelgoed, laarzen en handtassen: eigenlijk alles wat ik niet meer nodig had.

'Ik maakte een anonieme foto van mezelf en liet elke klant vooraf kiezen uit drie schone slipjes'

Daar zag ik op een gegeven moment een advertentie. Een studente bood gedragen strings aan voor twintig euro per stuk. Ik vond het geniaal! Bij Primark kocht ik tien prullerige onderbroekjes. Ik maakte een geanonimiseerde foto van mezelf en liet elke klant vooraf kiezen uit drie schone slips. Soms kochten ze er dan twee. Ik droeg ze 24 uur en stuurde ze op. Voordat ik het wist, verdiende ik bijna tweehonderd euro per maand extra.

Vaste klant

Na een maand of vier kwam ik in contact met ene Berend. Hij was aardig en werd vaste klant. Wat hij met mijn strings deed, hoefde ik niet te weten. Berend bleef
– net als veel mannen die mijn strings kochten – aansturen op een echte date. Daar ging ik niet op in, mede omdat ik het doodeng vond. Maar Berend bleef altijd respectvol, en toen hij uiteindelijk vijfhonderd euro bood voor een ‘date’, begon ik te twijfelen. Toch weigerde ik. Mijn lichaam is mijn tempel. En wat als Berend me zou zien en zou besluiten dat ik zijn type niet was?

Berend accepteerde geen nee en verhoogde zijn bod naar duizend euro. Ik vroeg bedenktijd. Mijn zoontje had nieuwe kleren nodig. Zou ik? Toen Berend aanbood een ‘neutraal’ hotel te boeken, zodat ik me veiliger zou voelen omdat ik niet naar zijn huis hoefde, gaf ik toe. Berend bleek een vijftiger met een snor. Totaal niet mijn type. We aten samen in het restaurant van het hotel. Daarna zou ik weggaan óf meegaan. Ik besloot het laatste. Van dit bedrag zou ik zelfs een deel kunnen sparen. Misschien voor een vierdehands autootje? Als een mak schaap lag ik in bed, terwijl Berend zijn gang ging.

'Daarna zou ik weggaan óf meegaan. Ik besloot het laatste'

Af en toe kuste ik terug of zei ik iets liefs, maar dat was het. Ik voelde me een prostituee, en feitelijk was ik dat ook, ook al had ik geluk met deze aardige man. En toch, al klinkt dat misschien gek, heb ik er geen spijt van. Ik deed wat nodig was voor mijn zoontje, en voor mij. Ik zorgde voor ons. De volgende dag heb ik meteen de tas en nieuwe kleren gekocht. Wel besloot ik dat mijn betaalde-seks-avontuur eenmalig was. Wat als mijn zoon er ooit achter zou komen? Gelukkig won ik de door mij aangespannen rechtszaak, waarbij mijn zoon domicilie kreeg in mijn woning. Het achtergehouden geld hoefde mijn ex niet terug te betalen. Het geeft niet. Inmiddels ben ik afgestudeerd en heb ik een goede baan met dito salaris. Ik red mezelf vanaf nu. Daar ben ik trots op. Het verhaal van mijn ‘slipjeswinkel’ en eenmalige betaalde date houd ik voor me. Dat komt nooit iemand te weten!”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk