Welk sterrenbeeld is jouw beste match? We vroegen het aan een astrologe

Welke sterrenbeelden hebben dit jaar geluk in de liefde?

Liefde aan de hand van sterrenbeelden
Sophie MayanneGetty Images

Astroloog Francesca Oddie is gespecialiseerd in het maken van geboortelezingen. Zij ging een samenwerking aan met het dating platform Bumble om de hopefuls op de app te helpen bij het vinden van liefde. Dat vonden we nogal interessant. Wat is een geboortelezing precies? Wat kun je eraan aflezen? En wie zijn er gelukkig in de liefde dit jaar? Zoveel vragen... Francesca legt het uit.

Dit is een geboortelezing

Om een geboortelezing te kunnen maken, maakt een astroloog gebruik van een soort ‘kaart’ waarop de zon, maan en alle planeten staan weergegeven. De positie van de planeten op het exacte moment dat jij geboren bent is volgens de astrologie bepalend voor hoe jij bent. Het bepaalt wat jouw karaktereigenschappen zijn, wat je talenten zijn, maar ook waar je zwaktes liggen. Je sterrenbeeld is een soort ‘spiegel’ van je persoonlijkheid.

Waarom de sterren kunnen helpen bij het vinden van een geliefde

Een astrologische interpretatie van je liefdesleven kan heel verhelderend zijn. Francesca zegt met haar techniek namelijk zowel de positieve als de negatieve karakteristieke eigenschappen te kunnen bepalen van jou én van je potentiële lover.

Als Francesca twee mensen met elkaar koppelt plant ze een soort date in. Zij nodigt dan twee personen uit, en ze gaan met z'n drieën in gesprek. "Aan het begin stel ik de vragen, maar op het moment dat de gematchte personen een raakvlak hebben en met elkaar beginnen te praten, laat ik ze aan hun lot over." vertelt Francesca.

Als je door een astroloog gematcht wordt is het altijd raak...

Francesca legt uit waarom haar matches vaak zo succesvol zijn: "Net zoals een zaadje alleen in de juiste omstandigheden groeit, is het milieu en de timing ook heel belangrijk om liefde te laten groeien. Natuurlijk weet ik waar ik op moet letten en meestal hebben de twee gekoppelden personen een goede klik, want de natuur zit nooit fout. Maar als één van de twee personen niet écht openstaat voor liefde gaat het hele feest natuurlijk niet door."

"Het is belangrijk om altijd op je hart te blijven vertrouwen"

Er wordt weleens gezegd dat mensen die tegenpolen van elkaar zijn, juist goed met elkaar overweg kunnen. Maar het tegendeel is blijk: "Mensen die heel verschillend zijn, kunnen heel verliefd worden, maar ik merk vaak dat het toch botst nadat de eerste verliefdheid voorbij is. Koppels met veel raakvlakken zijn op de lange termijn gelukkiger samen." Francesca kan dit aan de sterren zien, en let ook vooral op de zon en de maan. "Als deze goed op elkaar aansluiten, is het bijna zeker dat de twee met elkaar overweg kunnen," aldus de astroloog.

Er zijn enorm veel dingen waar Francesca rekening mee houdt. "Ik zal maar niet beginnen over alle technische aspecten, maar de planeten Mars, Venus en Mercurius zijn in elk geval heel belangrijk," aldus Francesca. Mercurius is de planeet die staat voor communicatie en is verantwoordelijk voor onze gedachtes en de informatie die we uitwisselen. Communicatie is de sleutel tot een goede relatie. Wanneer deze planeet verschuift zijn veel mensen daarom een beetje van slag. "Het is belangrijk om in deze periode altijd op je hart te blijven vertrouwen, zeker als het om de liefde gaat."

Zien: deze celebs hebben het sterrenbeeld Leeuw

Deze sterrenbeelden matchen met elkaar

Je kunt de sterrenbeelden indelen in vier verschillende elementen; aarde, lucht, vuur en water. De Stier, Maagd en Steenbok vallen onder het element aarde. "Aardetekens gaan heel goed samen met watertekens. Onder het waterteken vallen de sterrenbeelden; Kreeft, Schorpioen en Vissen." Aarde- en watertekens zijn beide introvert en gevoelig, de perfecte match voor een goed gesprek en een gezellige Netflix-avond. Vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter gaan weer goed samen met luchttekens: Tweelingen, Weegschaal en Waterman. "Deze tekens zijn allebei extravert en levendig," aldus Francesca.

De sterren zeggen wat over het moment van nu, maar zeggen ook iets over de toekomst. Nu is de hamvraag natuurlijk: welke sterrenbeelden hebben er in 2020 geluk in de liefde? “In de toekomst kijken kán, maar is soms wel complex. De sterren verschuiven namelijk voortdurend. Het is daarom ten alle tijden belangrijk om te onthouden dat liefde elk moment om de hoek kan staan. Als je plotseling tegen liefde aanloopt adviseer ik om lekker mee te gaan met de flow. En vooral: ga swipen! Het kan zomaar gebeuren,” aldus astroloog Francesca.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie