Julia Mekkes over de breuk met Dave Roelvink: 'Eerlijk gezegd vind ik het heerlijk dat het nu me-time is'

Ik heb drie heel fijne jaren gehad met Dave, tot in de laatste week

Lip, Hairstyle, Sleeve, Shoulder, Collar, Joint, Style, Iris, Neck, Long hair,
Robin van der Schaft

Julia Mekkes (26) is strafadvocaat in opleiding, en geboren en getogen in Amsterdam. Elke maand vertelt ze in Glamour over haar weg naar de top. En soms over haar baby Klaas (hond).

Breuk Dave Roelvink en Julia Mekkes

Ooit de film ‘The break-up’ gezien? Waarin geliefdes Jennifer Aniston en Vince Vaughn elkaar niet meer kunnen luchten of zien? Zo ging het bij ons dus niet. Ik heb namelijk drie heel fijne jaren gehad met Dave, tot in de laatste week voordat we afscheid van elkaar namen aan toe. Er waren hoge pieken en, zoals bij veel relaties, ook enkele diepe dalen. Maar dat hoort bij het leven (het kan niet altijd een tien zijn) en we hadden elkaar. En Klaas. Dat maakt elke break-up, dus ook die van ons, zo moeilijk. Je bent aan elkaar gewend, er is altijd iemand thuis, iemand die je kan vasthouden als je verdrietig bent, iemand die je ’s morgens wakker kust, iemand tegen wie je aan kunt leunen op de bank, iemand die er gewoon simpelweg ís.

'Eerlijk gezegd vind ik het heerlijk dat het nu me-time is'

Soms moet je dan even afstand nemen om te kijken wat je elkaar precies brengt en de vreselijk moeilijke beslissing nemen om uit elkaar te gaan. Maar er is licht aan het einde van de tunnel, écht waar. Ik kan je vertellen: het is niet het einde van de wereld als je relatie eindigt (ook niet als heel medialand over je heen valt), vooral als je niet meer het beste in elkaar naar boven haalt en de relatie jullie beiden veel energie kost. Ik merk nu pas dat ik die energie kan gebruiken voor iets anders, voor mijn familie of vrienden bijvoorbeeld. En vooral: voor mezelf. Gaandeweg was ik haar namelijk vergeten aandacht te geven... Eerlijk gezegd vind ik het heerlijk dat het nu me-time is.

De hele column van Julia lees je in het januari/februari-nummer van Glamour, die nu in de winkel ligt. Elke maand lees je een column van Julia in Glamour.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Relatie