Reality: “Ik zit met mijn ex-vriend in quarantaine”

"Mijn grootste angst werd werkelijkheid"

White, Leg, Joint, Yellow, Arm, Knee, Human leg, Thigh, Comfort, Muscle,
Passian Smit

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 24 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Katja (25) en Bob (27) hadden al zeven jaar een relatie. Ze woonden samen toen ze besloten uit elkaar te gaan. Op dat moment kreeg Bob symptomen van het coronavirus. De twee exen zitten inmiddels al tien dagen samen in quarantaine. Katja vertelt haar verhaal aan Glamour.

“Vorige maand besloten we een punt achter onze relatie te zetten. Het was een unanieme beslissing, maar dat betekent niet dat het makkelijk was. We haten elkaar niet, maar het ging gewoon niet meer zo. We gunden elkaar het allerbeste en wilden de breuk zo makkelijk mogelijk maken voor elkaar, daarom besloten we samen te blijven wonen tot Bob een nieuwe woning had gevonden. Ik zou dan een huisgenootje zoeken om de huur mee te delen. Dat was het plan – maar het coronavirus gooide nogal wat roet in het eten."

Coronavirus in Nederland

"Toen het coronavirus uitbrak in Nederland, besefte ik nog niet helemaal wat de gevolgen daarvan waren. Ik vond het allemaal heel onwerkelijk, dacht dat het gewoon een griepje was en wel over zou waaien. Boy, was I wrong. Toen er nog niet zo veel besmettingen in Nederland waren, ging mijn ex op wintersport. Ik had daar sinds de breuk al naar uitgekeken: ik was eindelijk home alone, heerlijk! De realiteit zat iets anders in elkaar: dat was net de week waarop ik niet meer naar mijn werk mocht, zoals velen in Nederland. Ik besloot voor de veiligheid van anderen thuis te blijven en fysiek sociaal contact te mijden. Alles waar ik normaal mijn week mee vulde, viel opeens weg. En toen kwam Bob opeens ziek thuis.

We dachten niet meteen aan corona. Hij was eerst heel erg moe – wat niet zo gek is, als je op wintersport bent geweest. De dag erna kreeg hij last van hoofdpijn en hoestbuien. Toen kwam de koorts. Weer een dag later belden we de huisarts. Die bevestigde mijn grootste angst: ik moest in quarantaine met mijn ex."

In quarantaine met mijn ex

"Dat was wel even slikken. Ik zat twee weken lang dag en nacht opgesloten in een klein appartement met de jongen met wie ik zeven jaar lang een romantische relatie heb gehad. We moesten helemaal opnieuw uitvinden hoe we tegen elkaar moesten doen nu we geen geliefden meer zijn. Het had ons zo veel moeite gekost om definitief uit elkaar te gaan. Ik was bang dat we door de quarantaine zouden gaan twijfelen. Dat we tóch weer bij elkaar zouden komen en de breuk later weer helemaal opnieuw moesten beleven. Het tegendeel was waar: de afgelopen weken waren juist een bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt.

Nu we niet langer een relatie hebben, voelt het eerder alsof ik met mijn broer samenwoon. En dan ben ik zijn grote zus. Ik probeer wel een beetje voor hem te zorgen, nu hij zich niet lekker voelt. Hij is nogal een sloddervos en ik kan niet zo goed tegen die troep, dus ik ruim de rommel achter zijn kont op. Moet ik eigenlijk ook niet meer doen. Het voelt wel gek: we slapen wel nog naast elkaar."

Positief blijven in quarantaine

"Om niet lamlendig te worden, probeer ik mezelf bezig te houden. Ik schilder veel, heb alles al zo’n tien keer schoongemaakt en opgeruimd, doe de 30 Days of Yoga with Adriene-challenge en kijk heel veel Netflix. Bob en ik spelen veel spelletjes. We zitten midden een 'Monopoly to the death'-battle. Het staat nu 2-2. Bij Pesten staat het inmiddels 30-29 - voor hem, helaas.

Het is niet makkelijk om met je ex in quarantaine te zitten, maar ik probeer positief te blijven. Dat lukt niet altijd hoor, geloof me. Ik houd het vol door steeds tegen mezelf te zeggen dat deze periode voorbij gaat en het geen zin heeft om de band tussen ons nu te verpesten. Maar man, wat kijk ik uit naar het moment dat ik weer naar buiten mag. Het eerste dat ik dan doe is een biertje drinken in het zonnetje met wat vrienden. Op 1,5 meter afstand, natuurlijk."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder