Reality: "Ik zit in isolatie met mijn gloednieuwe verkering"

"Nu word je wel met de neus op de feiten gedrukt en zie je gelijk wat je aan elkaar hebt"

mijn eerste keer
Savana Ogburn / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 27 maart 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Rosalie (28) en Jacob (32) hadden net een maandje verkering toen ze samen in thuisisolatie besloten te gaan.

Op Tweede Kerstdag zag ik Jacob voor het eerst. Ik ging langs bij het werk van een vriend van me, en spotte zijn belachelijk knappe collega achter de bar. Natuurlijk wilde ik even informatie inwinnen bij mijn maatje: is hij single? Jongens zijn niet subtiel, dus uiteraard werd dat meteen doorgespeeld. Enkele weken later kreeg ik een berichtje op Instagram: 'Daan zei dat je me knap vond. Ik jou ook.'

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: dít doen jouw favoriete celebs in quarantaine

De eerste date

Eind januari besloten we op een date te gaan, wat meteen ontzéttend leuk was. Jacob was een verademing na alle fuckboys en flakes die in Amsterdam rondlopen. Hij liet warempel merken dat hij me leuk vond! Hij was attent, assertief en maakte duidelijk hoe speciaal hij onze connectie vond. Al snel stelde ik hem aan al mijn vriendinnen voor, die ook weg van hem waren. Het voelde héél snel héél goed. Op 1 maart vroeg hij me officieel verkering. En eh... niet veel later begon deze hele corona-gekte.

De beslissing om samen in thuisisolatie te gaan ging een beetje vanzelf. We dachten: als jij corona krijgt, krijg ik het ook. Elkaar wékenlang niet zien was geen optie – we zijn te verliefd. Daarnaast heb ik een mooi huisje aan het park met een groot balkon en een kat, en woont Jacob met zeven (!) huisgenoten. Dat is in deze situatie natuurlijk niet alleen een stuk minder chill om in te zitten, maar ook een stuk minder veilig.

In isolatie met je nieuwe verkering
Rosalie en Jacob

Levensverhalen

We hebben allebei niet veel werk op het moment, omdat we allebei in bioscopen werken die nu gesloten zijn. Naast een hoop films kijken, spelletjes doen en boeken lezen, blijft er enorm veel tijd over om met elkaar te praten. En dat is heel fijn, want er valt nog zo veel over elkaar te leren. We wisselen hele levensverhalen uit, onder het genot van een flesje wijn. Heel veel wijn, eigenlijk. Omdat Jacob in de maand vóór de quarantaine ook echt al een open boek was, heb ik nog niet het idee dat ik voor verrassingen ben komen te staan.

Om te zorgen dat we niet te veel in elkaars aura te zitten, zit Jacob soms op de bank met zijn laptop, en ga ik in de slaapkamer een boek lezen. Of hij gaat schilderen, en ik wandelen. Daarnaast hebben we allemaal projectjes in huis verzonnen – we hebben (samen!) besloten dat we twee muren in huis een kleurtje gaan geven, en we willen wat planken ophangen. Helaas is IKEA dicht, anders hadden we die vuurproef ook meteen kunnen doorstaan.

Steun

De hele corona-situatie is voor iedereen ter wereld natuurlijk spannend, maar het is fijn dat we er hetzelfde in staan. Het is wel gek dat je door de omstandigheden in situaties belandt die alles een beetje in een stroomversnelling zetten. Deze week werd mijn vader opgenomen in het ziekenhuis (niet corona-gerelateerd), en ik kan niet bij hem langsgaan. Een bizarre situatie, waar een nieuw vriendje doorgaans niet zo intensief bij betrokken zou worden. Nu word je wel met de neus op de feiten gedrukt, en zie je gelijk wat je aan elkaar hebt. Tot nu toe niets dan goeds. Het is fijn om dan iemand naast me te hebben die heel intuïtief begrijpt hoe hij me gerust kan stellen.

We nemen het van dag tot dag, en we communiceren goed. Natuurlijk hebben we heel veel zin om weer op normale dates te gaan, maar ach: ik twijfel er niet aan dat we hier goed uitkomen – en dan hebben we hebben in elk geval een mooi verhaal over love in the time of corona.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder