Yuki maakt zich zorgen. Zijn hij en zijn vriendin beland in een nieuwe fase in hun relatie, of... is er meer aan de hand?

Glamour's columnist Yuki denkt dat hij uit elkaar groeit met zijn liefde

"Ineens gaat ze weer naar clubs en komt om zes uur ’s ochtends thuis"

Dit artikel stond in het januari 2017 nummer van Glamour. Meer verhalen van Yuki lezen? Hij schrijft maandelijks een column in Glamour.

Yuki maakt zich zorgen. Zijn hij en zijn vriendin beland in een nieuwe fase in hun relatie, of... is er meer aan de hand?

“We groeien uit elkaar,” denk ik.

Mijn gedachten dwalen af naar een studie naar hersengolven in het beginstadium van de liefde. De uitkomst was dat mensen die verliefd op elkaar worden dezelfde hersengolven delen. Hersengolven zijn kleine elektronische stroompjes die door je hersencellen glijden. Nu blijkt het dus zo te zijn dat wanneer twee mensen elkaar vinden er gelijksoortige hersengolven door twee verschillende hoofden gaan.

Mijn vriendin staart al een halfuur naar haar telefoon zonder op te kijken. Haar trilfunctie laat zich elke 5 seconden gelden. Ze praat in een van de vele groeps-whatsapps opgezet door haar zes jaar jongere zusje. Groepsapps die namen dragen als: bad girls club en bitches.

Ineens gaat ze weer naar clubs en komt om zes uur ’s ochtends thuis

Haar zusje is een populair meisje van begin twintig en zoals elke jonge meid van die leeftijd, gaat ze elke week drie keer op stap. Zij en haar knappe vriendinnen van de bad girls club flirten dan met alle mannen in de betreffende club. ‘Vibe-jes pakken’ noemen ze dat.

Gedanst wordt er nooit.
Meestal staan de meiden op een opvallende plek op het podium of achter de dj, mooi opgemaakt, mooiste kleren aan en een drankje in de hand.

Er wordt gevibed.
Het zusje van mijn vriendin ziet haar als beste vriendin en wil alles met haar doen, lief en gezellig, maar is daarin heel veeleisend. Ze wil altijd dat mijn vriendin meegaat op stap, elke donderdagavond na een etentje, elke vrijdagavond na de borrel en zaterdag na de cocktails. En als mijn vriendin niet meegaat, of op tijd naar huis wil, wordt ze uitgemaakt voor ‘saai’ of voor ‘oma’. De laatste tijd gaat mijn vriendin vaak mee. Zo ook vanavond.

“Ik ga vanavond eten en dansen met mijn zusje,” zegt ze.

“Maar je was woensdag al met haar? En donderdag, en gisteravond. Vanmorgen hebben jullie ontbeten en nu ga je weer eten en stappen? En ik dan?”

“Ik wil gewoon met die meiden op stap. Jij wil toch niet mee.”

We krijgen een ruzie waarin zij het gelijk aan haar zijde heeft. Ik wil niet naar die plekken die haar zusje leuk vindt en zij moet kunnen doen wat ze wil.

Het is moeilijk. Mijn vriendin die ineens weer naar de clubs gaat waar wij vijf jaar geleden zelf vibe-jes oppakten en ineens om zes uur ’s ochtends thuiskomt.

Ze pakt haar telefoon en opent de bad girls club terwijl ik een gesprek voer met mijn hart. “We groeien uit elkaar, denk ik.”

“Jullie groeien niet uit elkaar. Jullie hersengolven lopen even niet meer synchroon. Ze connect momenteel gewoon meer met de bad girls club dan met jou. Maar sinds wanneer zit liefde tussen de oren? Het komt wel goed.”

“Ik hoop het hart, ik hoop het."

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten