De Britse Jake Coates (32) trouwde met Emmy (31), die een paar maanden geleden gestorven is aan kanker. Jake wil hun kinderwens toch nog vervullen door de bevruchte eitjes van Emmy alsnog bij een draagmoeder te gebruiken.

Jake (32) wil zijn overleden vrouw Emmy (31) alsnog moeder maken

De Brit probeert er alles aan te doen om haar wens in vervulling te laten komen

De Britse Jake Coates (32) ontmoette Emmy (31), de liefde van zijn leven, toen hij 13 was. Hun wegen scheidden tien jaar lang, toen Jake naar Australië verhuisde. In 2015 kwamen ze elkaar weer tegen en waren ze direct onafscheidelijk.

Ze trouwden vorig jaar en wisten meteen dat ze een kind wilden. Maar hun leven samen was te kort. Emmy stierf een paar maanden later aan schildklierkanker. Nu wil Jake hun kinderwens toch nog vervullen door haar eitjes te gebruiken met een draagmoeder.

Een knobbeltje
Vorig jaar, net voordat ze met Jake trouwde, ontdekte Emmy een knobbeltje in haar nek. Het bleek een uitgezaaide tumor te zijn, die niet meer te behandelen was. Toch koos ze ervoor om de tumor te behandelen met chemotherapie.
Kinderwens 
Vóórdat ze daarmee begon, liet ze haar eicellen wegnemen. Zo wilde het koppel hun kinderwens toch nog in vervulling laten gaan. Aan de Britse nieuwssite Mirror vertelt Jake over Emmy’s wens:

“Er was geen twijfel over mogelijk. Hoewel ze er slecht aan toe was door haar symptomen, wilde ze enorm graag kinderen. De gedachte dat we onze embryo’s konden opslaan, heeft haar overal doorheen geholpen.”

Surrogaatmoeder
Het koppel sloeg de handen ineen met voormalige schoolvriendin Liz (32), die de surrogaatmoeder werd. In februari bleek Liz zwanger te zijn. Vlak daarna stierf Emmy, wetende dat ze moeder werd.

Miskraam
Één week na Emmy’s dood bleek de zwangerschap van Liz buitenbaarmoederlijk te zijn. De foetus kon niet voortleven en Jake was er kapot van. “Ik blijf dankbaar dat Emmy niet wist wat er met haar baby is gebeurd. Toen ze stierf, waren we zwanger,” aldus Jake.

Opnieuw proberen
Er zijn nog zes embryo’s over. Jake en Liz doen later deze maand nog een poging: “Om nog een beetje van Emmy te hebben, betekent alles voor me.”

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten