Via de nieuwe datingapp Taffy zie je in het begin geen foto van potentiële matches, alleen een tagline en geblurde afbeelding.

De nieuwe datingapp Taffy laat je eerst chatten, daarna pas foto's keuren

Weg met de vleeskeuring

Happn, Tinder, Inner Circle, Bumble en Badoo zijn nog maar een paar van de datingapps die er op het wijde web te vinden zijn in de zoektocht naar je prins. De normale gang van zaken is dat je een lijst met foto's ziet en eruit pikt wat je aanspreekt. Maar niet bij de nieuwe datingapp Taffy, daar gooien ze het over een andere boeg. 

Je krijgt die foto niet zomaar te zien
Op Taffy moet je een beetje je best doen voordat je iemands foto kunt doen. Elkaar eerst op persoonlijk vlak leren kennen, dan pas op uiterlijk; dat is de volgorde. Voorbeeldje:

Tagline en gaan
De profielen die je ziet worden, net zoals bij elke andere datingapp, aan je gelinkt op basis van je persoonlijke interesses, leeftijd, woonplaats etcetera. Het idee is dat je scrollt door verschillende profielen, waarbij je eerst alleen een geblurde foto en een tagline te zien krijgt. That's all. Spreekt de tagline je aan? Dan kun je een gesprek met diegene beginnen.

Eerst praten, dan keuren
Hoe langer je het gesprek volhoudt met de persoon in kwestie, des te scherper wordt de foto. Uiteindelijk zal er dus een heldere en scherpe foto verschijnen, het moment van de waarheid. En dan zijn er duizenden vragen: spreekt de foto je aan? Past de foto bij het karakter? Spreekt de foto je in eerste instantie minder aan, maar vind je het na jullie gesprek niet zo belangrijk meer? 

Persoonlijkheid een plek geven
De reden achter de app? "We willen persoonlijkheid een plek geven op een speelveld waar uiterlijke vertoning vaak de boventoon voert", vertelt maker John Schenk aan Mashable. Een goed en vernieuwend initiatief, zullen we zeggen. Eens een keer wat anders dan cheesy openingszinnen naar aanleiding van je foto. 

De app is is via iOS verkrijgbaar en als we de makers moeten geloven ook snel beschikbaar voor Androidgebruikers. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten