Hoe is een trio nou echt? Vier mensen delen hun ervaringen

Zelf een keer een trio proberen? Lees dit eerst even

TrioTrio ervaringen
Tara MooreGetty Images

Een trio staat bij velen hoog op de sexbucketlist. Maar is het wel zo stomend heet als het klinkt? En hoe verstandig is het om binnen je relatie een derde persoon in bed uit te nodigen? Ervaringsdeskundigen vertellen over hun avontuurtje.

Hoe is een trio nou écht?

Het trio met twee mannen, het trio met twee vrouwen. Het spontane trio en het georganiseerde trio. Het nuchtere trio en het benevelde trio. Het van-een-koude-kermis-thuiskomen-trio en het voelde-als-een-warm-bad-trio.

De nodige gevolgen
Het trio kan eindeloos veel vormen aannemen, en uiteindelijk kent elk trio vooral ook de nodige gevolgen. Want als het genadige donker van de nacht plaatsmaakt voor de morgen, is er de dag na het trio – de week, de maand, het leven na het trio.

Zelf een keer een trio proberen? Eerst dit lezen.
Dit nooit meer of dit zo snel mogelijk nog een keer? Kunnen jullie elkaar nog in de ogen kijken? En als een van die andere twee je vaste partner was, wat doet zo’n trio dan met jullie relatie? Deze mensen deden het (bijna), met alle gevolgen en emoties van dien. Dus: zelf een keer proberen? Eerst dit lezen.

"Ik vond het een beetje een viezig idee"

De ervaringen van L. (v, 24)

Ik heb een tijdje de wereld over gereisd voordat ik in Australië de liefde van mijn leven ontmoette. Wat volgde was een grote, roze droom, een liefde zoals ik alleen in films had gezien. Er was geen bezigheid die niet leuker was met z’n tweeën. Niet in de laatste plaats feesten. Onze relatie speelde zich dan ook voor een groot deel ’s nachts af – als we dansten, vreeën, lachten, elkaar beter leerden kennen dan ik ooit iemand gekend heb.

Een meisje met wie ik samenwerkte
Ik had nooit serieus een trio overwogen. Als ik er al aan dacht, vond ik het een beetje een viezig idee. Hij stond er daarentegen wel voor open. Toen we een keer half grappend bespraken met wie we dan een trio wilden, kwamen we uit bij een meisje met wie ik samenwerkte. Een mooi meisje met een geweldig lichaam.

Het stak me wel een beetje dat zij klaarkwam terwijl mij dat niet lukte.

LSD
Op een avond dronk ik na werk wat met haar, toen mijn vriend aanschoof. Na een tijdje gingen we naar zijn huis en besloten met z’n drieën LSD te nemen. Overigens hadden we toen nog niet per se het plan om een trio te doen, maar laat ik zeggen dat de LSD bepaalde verlangens los maakte.

Afspraken
Op een zeker moment gingen we in bed liggen, zogenaamd om een film te kijken, maar het was al vrij snel aan. Van tevoren hadden mijn vriend en ik besproken dat als het ooit zo ver zou komen, ik niet wilde dat hij het andere meisje zou penetreren. Aan die afspraak hebben we ons gehouden, zonder er verder al te veel bij na te denken.

Geen jaloezie, of wacht..
Het ging allemaal heel erg vanzelf – zij vond alles prima, ik vond alles prima en hij vond vanzelfsprekend alles superprima. Het was trouwens nog best vreemd om seksuele handelingen te verrichten bij een meisje, hoe high ik ook was. Maar heel lekker vreemd en ontzettend geil. Ik voelde ook geen jaloezie. Of wacht, het stak me wel een beetje dat zij klaarkwam terwijl mij dat niet lukte.

Echt oké?
Naderhand is ze blijven slapen en de volgende dag hebben we een wandeling gemaakt, voordat zij en ik ’s avonds weer aan het werk moesten. Mijn vriend heeft in de week die volgde nog vaak gevraagd of ik het echt oké vond wat er was gebeurd, hij maakte zich daar toch een beetje zorgen om.

Geweldig
Als ik erop terugkijk, had het inderdaad zomaar fout kunnen gaan, in zo’n vroeg stadium van de relatie. Gelukkig heeft het geweldig uitgepakt: ik ben inmiddels officieel naar Australië verhuisd, we wonen samen en hebben de beste relatie ooit. Ik sluit ook zeker niet uit dat we het nog een keer zullen doen.”


"Als ik er zo op terugkijk, was het een recept voor een totale ramp"

De ervaringen van M. (m, 31)

Toen ik nog een relatie had met het meisje dat inmiddels mijn ex is, hebben we het weleens voorzichtig over een trio gehad. We namen het niet al te serieus, want ik vermoed dat zij ook wel wist dat ze er een te jaloers type voor was.

Geforceerd amicaal
Een klein jaar nadat het uitging, spraken we een keer af om bij te kletsen. De sfeer was geforceerd amicaal – I’m so over you – maar op de een of andere manier ging het toen opeens weer over dat trio. Of ik die wens al een keer had laten uitkomen, was de zogenaamd casual, we-zijn-inmiddels-gewoon-vrienden-vraag waarmee dat onderwerp op tafel belandde.

De alarmbellen hadden kunnen rinkelen, maar ik hoorde alleen maar ‘twee meisjes’, ‘vier borsten’

Alarmbellen
Als ik er zo op terugkijk, was het een recept voor een totale ramp, maar op dat moment vonden we allebei: ik ben inmiddels over jou heen, maar de seks was goed en dat trio wil ik eigenlijk wel een keer. Zo begon het plan vormen aan te nemen. De alarmbellen hadden moeten gaan rinkelen toen zij die avond al zei dat ze het niet relaxed zou vinden als ik en het andere meisje zouden tongen, maar ik hoorde alleen maar ‘trio’, ‘twee meisjes’, ‘vier borsten’.

Ongemakkelijk
Ik wist wel een meisje dat ervoor in zou zijn, dus nog geen week later zaten we met z’n drieën bij mij thuis. De sfeer was gespannen, maar niet op een goeie manier. Ongemakkelijk was het, er werd om de hete brei heen gedraaid.

Ik krijg nog steeds een knoop in m’n maag als ik eraan terugdenk. Ik ben voorgoed genezen.

Door het lint
Toen mijn ex naar de wc ging, dacht dat andere meisje het initiatief te nemen door zich voor me uit te kleden, en begon me te zoenen. Met tong, ja. Mijn ex kwam van de wc, zag dat naakte meisje en meer tongen dan ze van tevoren had goedgekeurd, en ging compleet door het lint.

Genezen
Uiteindelijk hebben we het meisje maar naar huis gestuurd, en heb ik haar geprobeerd te troosten voordat ook zij vertrok. Het verwerkingsproces van de verbroken relatie begon vervolgens van voren af aan. Ik krijg nog steeds een knoop in m’n maag als ik eraan terugdenk. Als ik aan welk trio dan ook denk eigenlijk. Ik geloof dat ik voorgoed genezen ben.”

Alleen de kater was wat ongemakkelijk

De ervaringen van T. (v, 29)

“Ik had een trio weleens vaag overwogen, me afgevraagd hoe het zou zijn met een andere vrouw erbij. Maar ik nam het idee nooit echt serieus en ben er nooit naar op zoek gegaan. Het gebeurde dan ook totaal ongepland.

Feestje
Ik was op een feestje met de jongen die ik op dat moment mijn vriend noemde, en laten we zeggen dat er een grote hoeveelheid drank en stiekem wat drugs in het spel was. Ik – en voor mijn gevoel iedereen op dat feestje – ging enorm lekker. Iedereen in de club was m’n vriend, maar één meisje in het bijzonder was heel lief.

Zoenen met een meisje
Nadat we al wat uren samen waren opgetrokken, stonden we opeens iets te close te dansen en toen we begonnen te zoenen – had ik ook niet eerder met een vrouw gedaan – stond m’n vriend daar een beetje schaapachtig naar te kijken. Ik moest lachen en zei dat hij ook best met haar mocht zoenen. God, ik sta er eigenlijk nu pas bij stil dat er allemaal bekenden op dat feest waren.

Geweldig: er waren twee keer zo veel mensen die me vertelden dat ik prachtig was

Into me
Uiteindelijk liepen we om acht uur ’s ochtends een net ontwakende stad in. Het meisje vroeg of we met haar mee naar huis gingen, wat niet meer dan vanzelfsprekend was. Wat volgde was een onbeschrijflijk geweldige ervaring met twee keer zo veel mensen die me vertelden dat ik prachtig was. Ik vermoed dat het meisje lesbisch was en dus meer into mij dan mijn vriend. Wat me overigens een heel goed ingrediënt lijkt in een trio waarin er twee een heterorelatie hebben.

Mijn ex
Nadien zijn we met z’n drieën in slaap gevallen en toen we wakker werden, was alleen de kater wat ongemakkelijk. Ik denk dat een trio in een film niet beter uit de verf had kunnen komen. Toch was die jongen twee maanden later m’n ex. Ik weet nog steeds niet of het trio daar iets mee te maken heeft gehad. In mijn vriendengroep is gesuggereerd dat het plaatje van ‘de ideale moeder voor mijn kinderen’ die nacht in duigen is gevallen.”

"Mijn oog viel op twee jongens een stukje verderop"

De ervarigen van J. (v, 22)

“Op mijn bucketlist stond al een tijdje een trio, dat ik kon afvinken na een goeie ervaring met twee vrienden. Interessanter is een ander trio, dat ik in tegenstelling tot dat eerste trio totaal niet zag aankomen. Samen met een vriendin was ik naar een poolparty, waar het er precies zo aan toeging als je van een poolparty zou verwachten: halfnaakte lichamen, vieze hitjes, dansen, drank en drugs.

Flink te checken
We hadden een prima avond en wilden tevreden huiswaarts keren. In de kleedruimte was mijn vriendin al een hokje in gelopen, toen mijn oog viel op twee jongens een stukje verderop. Ze stonden me flink te checken en toen een van de twee me wenkte, liep ik als gebiologeerd hun kant op, me nog niet bewust van wat er ging gebeuren.

Heel sexy
Misschien kwam het door mijn benevelde toestand, maar in mijn ogen waren het twee Griekse goden in zwembroeken. Het volgende moment stonden we met z’n drieën in een kleedhokje en van het een kwam zo snel het ander dat er nauwelijks tijd was om overrompeld te zijn. Een paar details: een iets te klein hokje, natte haren, kleffe lichamen. Het was wat ongemakkelijk, maar vooral ook heel sexy.

De volgende keer graag met een andere vrouw erbij. Het blijft toch multitasken met twee mannen.

Na een tijdje riep mijn vriendin me. Ik antwoordde zo normaal mogelijk dat ik bijna klaar was en we maakten zo goed en zo kwaad als het ging af waar we mee bezig waren. Toen ik mijn vriendin vond, keek ze me vragend aan.

Nog een keer
Ik heb gewacht totdat we buiten waren en zei toen: “Ehh, ik heb net een trio gehad in dat kleedhokje.” Je kon ons opvegen. Vlak voordat ik het hokje uit liep, vroeg een van die jongens nog of we een keer konden afspreken om het allemaal in een iets comfortabelere omgeving en iets minder gehaast over te doen.

Hooked
Ik dacht op dat moment dat het beter was om het erbij te laten en ben er niet op ingegaan. Maar ik moet zeggen dat ik redelijk hooked ben. Een volgend trio zou ik alleen liever met een andere vrouw erbij doen. Het blijft toch een beetje multitasken met twee mannen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex