Het is een groot favoriet van veel vrouwen; vrijen in de missionarishouding. In feite doet de man bij deze sekspositie al het werk, terwijl jij lekker op je rug kunt genieten. Maar zou het niet een keer leuk zijn om zelf de touwtjes in handen te hebben, en je lief (en jezelf) eens te verwennen met een staaltje cowgirl-techniek? Lees hier zeven tips hoe deze houding voor jou even plezierig is als voor je hubby.

 1. Kussens onder de knieën
  Oké, het ziet er misschien niet heel charmant uit. Maar neem maar van ons aan dat vriendlief daar echt niet mee bezig is. Hij is al lang blij met het fijne uitzicht dat hij heeft, en jouw knieën blijven tenminste bespaard.

 2. Gebruik je voorarmen om te balanceren
  Toegegeven, de cowgirl uithangen kan nogal uitputtend zijn. Maar leun tijdens het bovenop zitten met één onderarm of beide onderarmen naast het hoofd van je partner. Op deze manier kun je extra goed balans houden,...en tussendoor een cheaky zoentje geven.

 3. Niet alleen op-en-neer bewegen
  Dat je bovenop zit betekent niet dat je alleen als een gek op-en-neer moet bewegen. Maak tussendoor ook rustige draaiende ‘schuur’ bewegingen. Zo kun je even op adem komen, en wordt de clitoris extra gestimuleerd.

 4. Laat je partner zich in een zit-positie manoeuvreren
  Ook een fijne manier om tussendoor een beetje tot rust te komen is als de partner een zittende houding aanneemt. Zo kun je lekker tegen zijn borst aanleunen, en hem ook verwennen met een flinke zoenpartij. Vergeet in de tussentijd niet de ‘draaiende’ bewegingen voor de stimulans van jouw gevoelig plekje daar beneden.

 5. Stretchen vóór de seks
  Als je de kans krijgt, probeer dan even te stretchen vóór de seks. Scheelt je wat spierpijn de volgende dag.

 6. Voorover buigen
  Dit is een fijne truc ladies, je partner zal denken dat je hem als een bezetene aan het berijden bent. In werkelijkheid beweeg je eigenlijk niet, en laat je hem al het werk doen. Hoe? Leun op de onderarmen zoals omschreven in puntje 2, en buig naar voren. Hij zal vanzelf gaan bewegen, jij hoeft verder niets te doen.

 7. Leun op je enkels
  Mocht je een beetje onzeker zijn over je buik, dan is dit een super fijne tip. Hij oogt namelijk platter hierdoor. Hang tijdens het bovenop zitten naar achter, op zo’n manier dat je jouw enkels kunt vastpakken. Wedden dat hij van dit uitzicht ook nog meer opgewonden raakt?