Zo bouw je seksuele spanning op tussen jou en je vriend (of crush)

Psycholoog Janneke Gaanderse legt uit

zo-bouw-je-seksuele-spanning-op
Brooke Winters

Twee uitersten worden altijd als magneten naar elkaar toe getrokken, dus ik zeg: wees vooral vrouw als je vrouw bent. Dat is mooi. Vrouwelijke energie en mannelijke energie geven seksuele flow. Dat is seksuele polariteit.

Seksuele aantrekkingskracht is gebaseerd op tegenovergesteld zijn. De passie die wervelt tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Je ziet het zo prachtig in het dagelijkse leven. Alles in deze wereld beweegt tussen twee uitersten. De zon en de maan, de zee en zand, de sterren en het heelal.

Advertentie - Lees hieronder verder

Eigenlijk is het grappig en lief hoe anders we zijn. Leef je uit in wat je bent. Ik geef een extreem voorbeeld (hier en daar wat aangedikt en uiteraard is iedereen anders).

We douchen anders
Een vrouw kleedt zich uit en stopt alles netjes op donker/licht in de wasmand en soms meteen in de wasmachine. Een kerel gaat op bed zitten en gooit alles gewoon op een hoop ernaast. De vrouw loopt in een niemendalletje naar de badkamer, terwijl hij gewoon zo dezelfde richting uit gaat. Als zij hem ziet, bedekt ze haar flamoes en borsten, terwijl hij even met zijn piemel zwaait naar haar. Zij bekijkt zichzelf vervolgens kritisch in de spiegel en belooft zichzelf plechtig dat ze meer gaat hardlopen/hot-yogaën. Hij aan de andere kant, pakt zijn grote vriend nog eens goed vast en krabbelt even op zijn rug.

Zij gebruikt twee washandjes: een voor haar gezicht en de ander voor haar lichaam. Ze heeft allerlei tubetjes en potjes met komkommerextract en vitaminen en een nieuw Venus-nu-met-zeep-en-wel-zes-mesjes-scheermesje voor haar drie glad te maken lichaamsdelen. Hij wast zijn gezicht, zijn piemel en zijn oksels met een tube van haar die het dichtstbij staat. Terwijl hij nog even zijn schouders lekker warm doucht, scrubt zij haar gezicht met abrikozenscrub speciaal voor het gezicht totdat haar wangen en voorhoofd rood zijn. Kraan uit.

Zij wrijft haar haar met een andere handdoek dan waarmee ze zich afdroogt en hij kijkt nog eens goed naar zijn piemel. Hoe groot zou hij nou echt zijn? best groot… en breed ook.

De kracht van aantrekkingskracht
Zij föhnt haar haar veertig minuten om het daarna met een straightener te lijf te gaan, waarna ze haar wenkbrauwen tien minuten inkleurt om vervolgens nog een half uur met eyeliner, mascara, rouge en dat soort in de weer te gaan. Ondertussen gooit hij zijn natte handdoek in een prop op het bed en loopt naar de keuken om een tosti met extra veel kaas te maken en een lekker kopje koffie. Nadat hij de krant lang en breed uit heeft, komt mevrouw naar de keuken om als een vers geplukt bloemetje naar buiten te gaan, op de fiets, met hakken en oordopjes in. De dag kan beginnen.

Advertentie - Lees hieronder verder

Beauty and The Beast
De kracht van aantrekkingskracht, die tussen de twee polen van vrouwelijkheid en mannelijkheid beweegt, smelt vaak weg in een relatie. Als je echte passie wilt, dan heb je een beauty en een beast nodig, anders houd je alleen twee vriendjes over die avond aan avond op de bank zitten en elkaar af en toe bevredigen.

Als je wilt blijven spelen in de wei van elektrische magnetische liefde en seksualiteit, dan moet je de verschillen levendig houden tussen wat een vrouw is en wat een man is. In essentie.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex