Hoe meer sex, hoe beter de relatie

Hoe zit dat? Psycholoog Janneke Gaanderse zocht het uit

meer-sex-betere-relatie
Alejandra Quiroz

Een goed gevoel hebben over je liefje en jullie relatie stijgt kneiterhard omhoog als je meer sex hebt met elkaar. Makkie! Je zou zeggen: gauw een rondje langs Hunkemöller, Christine Le Duc en de wijnhandel maken en naar bed. Klaar is kees.

Maar toch werkt het net niet zo. Was het maar zo simpel. De relatie tussen de hoeveelheid sex en hoe blij mensen zijn met hun relatie is onderzocht en wat bleek? Er zit toch wat meer nuance in het idee 'veel sex zorgt voor een goede relatie'. Zo is de kwaliteit van sex belangrijker dan de hoeveelheid. Je zou heel veel slechte sex kunnen hebben bijvoorbeeld, dat werkt niet zo lekker. Of niet zo vaak, maar heerlijke sex. Dat werkt beter. Snap je?

Dan is er nog de vraag: “Wat is veel sex?” De één vindt 3x per dag genoeg om het veel te noemen, de ander 1x per maand. Dat heeft te maken met verwachtingen. Je kunt onderaan deze column alles lezen over sex en aantallen in de infograhic over sex en millenials (mensen die zijn geboren tussen 1980 en 2000).

Goed, de uitleg over veel sex = een goede relatie, is een beetje kort door de bocht in mijn ogen. Misschien is het wel andersom: hoe beter je je voelt over elkaar, hoe meer je elkaar wilt bevoelen en bevredigen. En zo dacht psychologisch onderzoeker State er ook over. Zij vroeg aan een groot aantal getrouwde mensen hoe hun sexleven ervoor staat en hoe hun relatie is.

Ze liet partners allereerst allerlei woorden zien en vroeg aan de tweehonderd partners of ze zonder na te denken wilden reageren op de woorden die ze bij hun partner vonden passen. Daardoor kreeg ze een beeld van wat de onderzochte mensen van hun partner vonden en wat zij voelden voor hun partner. Daarna vroeg ze hoeveel sex ze hadden en hoe “lekker” die sex was.

Wat bleek: er is een supersterk verband tussen tevredenheid over de partner en tevredenheid over de kwaliteit en kwantiteit aan sex met die partner. Ze noemden meer lieve woorden over elkaar en vertelden dat ze veel sex hadden.

Dus meer (en goede) sex = meer tevredenheid over de relatie.

SKYN
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex