Experts vertellen wat een gezond sexleven is

Doen jullie het genoeg?

experts-vertellen-gezond-sexleven
Henri Meilhac

Hoeveel seks per week is normaal? Seksuologen geven antwoord op de vraag wat een gezond seksleven is. De kwaliteit van een relatie wordt vaak gemeten aan de hand van hoeveel seks een stel heeft. Veel seks betekent hartstocht, passie en verlangen dus een gezonde relatie. Toch betekent weinig seks niet altijd dat een relatie ongezond is.

“De meeste stellen en single cliënten die ik zie, vragen zich af of hun seksleven met hun partner normaal is,” zegt seksuoloog Tammy Nelson. Haar advies aan die mensen is om niet te denken in termen als normaal. Jullie bepalen de norm voor jullie relatie. Wat werkt er voor jou en je partner. Vergelijk je niet met andere stellen, maar kijk liever naar je eigen partner en wat hij of zij nodig heeft en misschien mist. En toon begrip voor je vriend(in) als hij of zij andere wensen heeft in bed dan jij. Bespreek met elkaar wat jullie verlangens en begeertes zijn.

Een verschil in begeerte in een relatie is volkomen normaal volgens seksuoloog Celeste Hirschman. Je kunt jezelf of je partner op weg helpen door een sexy setting te creëren. Het is een misvatting dat seks altijd spontaan begint, zegt Ian Kerner. Soms begint het verlangen of de opwinding pas tussen de lakens. Concreet betekent dit dus dat je soms een tijdje nodig hebt om in de mood te komen door te zoenen of wat porno te kijken.In een gezonde relatie is het niet zozeer belangrijk dat je het vaak doet, maar meer dat je doet wat jij en je partner fijn vinden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex