Maanden of zelfs jaren van fantaseren, de urenlange gesprekken met vriendinnen tijdens slaapfeestjes en het gegiechel bij het condoomschap van het Kruidvat. Op Glamour delen vrouwen hun eerste keer.

Mijn eerste keer zal ik nooit vergeten. Ik had net met mijn eerste vriendje en besloot dat het de hoogste tijd was om all the way te gaan. Zeventien was ik toen. Een hoop van mijn vriendinnen hadden het al een keertje gedaan, dus je snapt dat mijn nieuwsgierigheid de pan uit rees. De third base had ik al wel bereikt, maar over dat laatste honk had ik alleen nog maar gefantaseerd.

Het gebeurde op een avond tijdens de Kerstvakantie. Ik was samen met mijn vriend en we lagen in bed een beetje met elkaar te flikvlooien. Ik was niet zijn eerste, dus hij wist wat hij moest doen. Sterker nog, hij zorgde ervoor dat ik in was veranderde in zijn handen.

''Weet je het zeker?'' fluisterde hij in mijn oor, toen ik signalen verzond dat ik er klaar voor was. Ik knikte en bleef onder de deken liggen toen mijn vriend een condoom pakte. Vol spanning wachte ik af terwijl hij het condoom om deed en bovenop me ging liggen.

Het duurde niet lang voor hij bij me naar binnen drong, heel voorzichtig. Ik verwachtte een helse pijn, maar dat viel eigenlijk hartstikke mee. Ik herinner me nog wel dat ik naar zijn lichaam keek en ''Dit is het dus'' dacht terwijl hij op en neer beweegde. Het moment duurde niet lang, drie minuten op z'n hoogst. ''Wat vond je ervan?'' vroeg hij naderhand, terwijl hij zwetend naast me lag. ''Veel minder pijnlijk dan ik dacht'', antwoordde ik. ''Morgen weer?''

Nog geen uur later zaten we in zijn auto, waarmee hij me naar huis bracht. Ik zal nooit het moment vergeten dat ik binnenkwam en mijn moeder in de TV-kamer vond. Ze zág het gewoon aan me. ''Is het... gebeurd?'' vroeg ze. ''Ja, mam'', zei ik extatisch. ''En het was eigenlijk wel leuk. Ik heb helemaal geen pijn gehad.''

''Als je het maar niet te vaak gaat doen, he'', zei ze, met een knipoog.