Glamour vraagt in de online serie 'seksdagboek' anonieme lezeressen om een week lang hun seksleven vast te leggen in tekst. Inclusief blunders, onzekerheden, tekortkomingen of romantische liefdesverhalen en hete hoogtepunten. Deze week het dagboek van een vrouw (22) in een 'sekssleur.'

Huh, sleur? Kan dat als je 22 jaar bent? Ja dus. Als je vier jaar samen bent, waarvan je er twee samenwoont, schiet een spontaan sekspartijtje er wel eens bij in. Ik besluit, stoer als ik ben, de sleur te doorbreken door ons seksleven spannender te maken. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot (en ook niet zonder een lachbui van een halfuur).

Zaterdag
Cliché of niet: ik ga op pad om een spannende outfit te kopen in de stad. Een sexy lingeriesetje, zo een waarvan je niet weet of-ie écht sexy is, of gewoon ontzettend ordinair. Eens kijken of jarretels en een paar pumps het verschil maken tussen de lakens.

Zondag
Vandaag is de dag: ik hijs mezelf in een sexy outfit. Op van de zenuwen zit ik op de rand van ons bed, te wachten totdat mijn vriend binnenkomt. Ik voel een ‘zweet-lach-zenuwen-aanval’ opkomen, maar ik houd m’n gezicht in de plooi. Mijn vriend kijkt me met grote ogen aan als hij binnenwandelt. Het lijkt alsof hij zijn lach probeert te onderdrukken. Ik sta op en kus hem. Duizenden gedachten schieten door mijn hoofd: dit is zó niets voor mij. Voor hem trouwens ook niet. “Wat zie je er, ehm, mooi uit,” zegt hij. Dan proest hij het uit van het lachen, en ja, ik sta nog steeds halfnaakt en met een knalrode kop voor hem.

Maandag
De ergste schaamte is inmiddels weggelachen. Hij kan grinniken, maar ik probéér ons seksleven in ieder geval nog spannend te maken. Nee, hem afschilderen als harteloze zak is ook weer onterecht. Ik heb zelf immers nog harder gelachen om mijn gênante vertoning. Deze avond praten we over dromen en fantasieën. We zijn heel open naar elkaar, maar komen niet tot een compromis. Er zit nogal een verschil tussen een trio en een vrijpartij buitenshuis.

Dinsdag
Begin deze week was ik ervan overtuigd dat ik ons seksleven kon opspicen. Maar, zoals je leest, zijn we de dagen daarna niet één keer met elkaar naar bed geweest. Ik besluit het over een andere boeg te gooien: wijn! Van een fles wit komen we meestal wel in de stemming. Probleem is alleen dat we het tijdens een feestje nooit bij één fles houden. Eenmaal op bed is het dan wel gedaan met die ‘mood’. Daarom blijven we vanavond thuis. Hapjes, kaarsjes en muziek: alle ingrediënten voor een mierzoet romantisch avondje zijn aanwezig. Met resultaat! We hebben ‘lieve’ seks, alsof we pas verliefd zijn: zacht en voorzichtig. Mijn hemel... dit. vaker. please.

Woensdag
Ik heb een spel gekocht. Een bordspel met opdrachten en vragen. Denk aan opdrachten als ‘doe alsof je iemand van het andere geslacht bent en versier je partner zoals jij zou willen dat hij/zij jou had versierd’ en ‘geef je partner een lapdance.’ Vragen variëren van ‘vertel je grootste geheim’ tot ‘wat is je stoutste droom?’ For your information: voor deze rare kapriolen moet je geen gêne hebben bij je partner. Na wat gemok krijg ik hem zover het spel te spelen. De beste zet ooit. We hebben weer seks. Nu alsof we elkaar pas ontmoet hebben tijdens uitgaan en – na lang teasen in de club – eindelijk los kunnen. Luid, hard en lang. Heel lang.