Hierdoor krijgen vrouwen sneller een orgasme

'Size does matter'

science-says-snel-orgasme-krijgen
Pierre-Yves Burgi

Kom je maar moeilijk of juist heel snel tot een hoogtepunt? De wetenschap kan je mogelijk vertellen hoe dat komt. Als je denkt dat de vraag: 'does size matter?' alleen voor mannen opgaat, heb je het mis. De grootte van je clitoris doet er namelijk ook toe. Vrouwen hebben namelijk allemaal een verschillende maat clitoris en dat heeft invloed op of en hoe snel je tot een climax komt.

De gemiddelde clitoris heeft de maat van een medium courgette, ja echt! Dat kleine knobbeltje is eigenlijk dus maar het tipje van de ijsberg. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat vrouwen die maar moeilijk of geen orgasme krijgen vaker een 'kleine' clitoris hebben.

Datzelfde onderzoek onderzocht ook de plek van de clitoris. Hoewel het genotsknobbeltje zich bij alle vrouwen bovenaan tussen de schaamlippen bevindt, verschilt de afstand van de clitoris met de rest van de vagina wel weer. De vrouwen bij wie de afstand tussen de clitoris en de vagina 5mm verder is dan gemiddeld kwamen ook vaak moeilijk tot een orgasme. Het is dus niet de G-spot, maar de C-spot die je moet zien te vinden.

Eén van de onderzoekers binnen het onderzoek Dr. Susan Oakly geeft wel aan dat het moeilijk is om te zeggen of de anatomie van de vrouw het 'probleem' is bij vrouwen die moeilijk tot een hoogtepunt komen of dat orgasmes de anatomie veranderen. "We weten niet of de clitoris bij sommige vrouwen groter is, omdat ze vaker orgasmes hebben of dat sommige vrouwen met een grotere clitoris worden geboren."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex