Science says: deze eigenschap zorgt ervoor dat hij vreemdgaat

Oei, watch this...

rijke-mannen-gaan-sneller-vreemd
Christian Dubovan

Als het aankomt op het vinden van de juiste man, hebben we een waslijst aan eisen paraat staan. En een beetje geld op de bank is nooit mis. Maar een recent gepubliceerde studie brengt je misschien wel op andere gedachten.

Zo suggereert de studie die gepubliceerd is op Frontiers in Psychology dat mannen -die rijker zijn dan hun leeftijdsgenoten- sneller geneigd zijn om hun partner te bedriegen.

Onderzoekers aan de Beijing Normal University uit China onderzochten dit door de eigen studenten onder de loep te nemen. Zo heeft de universiteit studenten met een serieuze relatie deel laten nemen aan het onderzoek.

Tijdens het onderzoek werd aan de hand van een gedachtespel onderzocht hoe de studenten dachten over hun eigen financiële situatie. Zo werden de studenten tijdens het spel overtuigd dat ze meer geld verdienen dan de rest van hun leeftijdsgenoten. Vervolgens werden de studenten gevraagd om te beoordelen hoe tevreden ze zijn met hun relatie en partner.

Wat bleek? Vrouwen die wijs werden gemaakt dat ze meer geld verdienden dan hun partner verdienen hetzelfde als hun partners, hetzelfde geldt voor vrouwen die geloofden dat ze minder verdienden dan hun partner. Dat terwijl mannen die geloofden dat ze meer geld verdienden dan hun leeftijdsgenoten sneller ontevreden waren met het uiterlijk van hun partners dan de mannen die dachten dat ze minder geld verdienden dan hun collega’s.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex