Goedele Liekens hield sex-enquête in Nederland: 'We willen meer voorspel'

Meer Mr. Grey please

sex
Unsplash

Voorspel is niet onze grootste specialiteit in de slaapkamer, blijkt uit onderzoek (een sex-enquête) van seksuoloog Goedele Liekens en Christine le Duc. We geven 'de voorpret' met onze sekspartner gemiddeld een 6,7. Benieuwd waar we over klagen? Wat er verbeterd kan worden?

French kiss
Verrassend: tongzoenen is de populairste vorm van voorspel, maar 46 procent van de ondervraagden geeft aan dat het wel wat vaker mag gebeuren. Bijna de helft van de respondenten heeft al ruim tien jaar een relatie en we weten allemaal: een potje tongen is vaak alleen een dagelijkse bezigheid in het begin van de relatie.

Mr. Grey
Fifty Shades of Grey heeft ons duidelijk geïnspireerd. We willen meer dominantie en striptease! Bijna de helft heeft nog nooit een striptease als voorspel gebruikt, maar wil dat wel graag. En zestig procent wil vaker vastgebonden worden.

(Dirty)talk
De oplossing? Praten! Zeg wat je wil! Maar ook dat blijkt een struggle te zijn. Maar een kwart durft zijn of haar fantasieën te delen.

Respondenten
17.000 mensen hebben de enquête ingevuld, waarvan 72 procent mannen. Van de ondervraagden is 18 procent tussen de 18 en 30 jaar, de helft tussen de 30 en 50 jaar en 32 procent 50 jaar of ouder. Bijna de helft heeft een relatie van langer dan 10 jaar en maar 10 procent heeft géén vaste relatie. De helft van de mensen met een relatie langer dan 5 jaar geeft aan dat de hartstocht en passie die ze voor elkaar voelen niet meer zo diep zit als in het begin.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex