Snurkers hebben minder behoefte aan seks

Wordt er een heel tropisch regenwoud omgezaagd in jouw slaapkamer?

Sleep, Nap, Comfort, Birth, Interaction, Room, Bedtime, Bed, Childbirth, Gesture,
Toa Heftiba

Weet jij van jezelf dat je na een alcoholische versnapering (of twee, of ...) nog wel eens in standje 'bomen omzagen' kunt belanden als je hoofd eenmaal het kussen heeft geraakt? Of is het je partner die zo hard snurkt dat het lijkt alsof -ie een heel tropisch regenwoud onder handen neemt? Dan weet je waarschijnlijk ook dat dat niet veel goeds doet voor het gezamenlijke wel en wee onder de lakens, zo beaamt ook onderzoek van de Kliniek voor Snurken en Apneu Nederland.

Snurkers hebben minder zin in sex

De kliniek heeft onderzoek gedaan naar het seksleven van snurkers. Uit de resultaten blijkt dat snurkers door een slechte nachtrust en zuurstofgebrek minder behoefte hebben aan sex.

Dit is vooral het geval bij chronische snurkers. In het geval van een sporadische alcohol-snurksessie zal dat dus wel meevallen. Ook zorgt snurken vaak voor ruzies in een relatie, wat niet echt bevorderend is voor het libido van beiden.

Apart slapen

Uit onderzoek van de Universiteit van Toronto bleek eerder al dat apart slapen gezonder is dan samen slapen. In Nederland slaapt zo'n 30 tot 40 procent van de koppels apart. Beste veel? Toch verkiest het overgrote gedeelte van de Nederlandse stellen het samen slapen boven eventuele snurksessies. Dat is toch een stuk gezelliger. En beter voor je sexleven.

Dat beaamt ook Olivier Tielemans, woordvoerder van de Nederlandse slaapkliniek. "Wij zien dagelijks veel koppels langskomen. Een van de eerste redenen die wordt gegeven om het snurken op te lossen is het niet meer samen slapen en de daaropvolgende verminderde romantiek. Vrouwen hebben hier meer moeite mee dan mannen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex