Sexperts onthullen: dit is het geheim voor mind blowing sex

Je weet dus wat je te doen staat, vanavond

image
Pablo Merchan Montes

Sinds een aantal jaar kunnen we niet meer om het fenomeen “hyggeheen. Je weet wel, de Scandi-manier van genieten en gezelligheid. Nu maakt het zelfs een opwachting tussen de lakens, beter bekend onder noemer Karezza.

Karezza

Een ​​quicky terwijl de kinderen eindelijk slapen of even snel onder de douche, is hier absoluut niet aan de orde. De Karezza-methode ligt geheel in lijn met tantrische sex, want zowel jij, als je bedpartner worden gestimuleerd het orgasme zo lang mogelijk uit te stellen. Het gevoel van lust wordt hierdoor omgezet in liefde, waarna een intensere climax volgt waar Samantha Jones jaloers op zou zijn.

Anticonceptiemiddel
Maar hoe werkt dat dan, dat Karezza? Waar Karezza vroeger gezien en gebruikt werd als anticonceptiemiddel, want: "zonder zaadlozing, geen bevruchting", zit dat nu anders. De Italiaanse term verwijst langdurige liefdes-sessies waarbij subtiele aanrakingen, strelingen en intense blikken centraal staan. "Mensen hebben vaak sex, zoals konijnen. Karezza lijkt meer op sex als een schildpad en draait het om de spanning tussen jou en je bedpartner", stelt seksuologe Lila Darville. "Een orgasme is hierbij dus ook niet het doel, je moet het eerder zien als een aangename bijkomstigheid."

Intimiteit
Ook sextherapeuten Mike Lousada en Louise Mazanti zijn het hier stellig mee eens en volgens hen resulteert Karezza in verbeterde intimiteit, verbondenheid en communicatie tussen partners. Je weet dus wat je te doen staat, vanavond.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex