Door deze simpele hack zitten condooms comfortabeler

De gouden tip komt van een sex expert

hack-condooms-comfortabel
Megan Madden / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

We weten allemaal dat onveilige seks niet alleen kan leiden tot een zwangerschap, maar ook voor seksueel overdraagbare aandoeningen. Een goed anticonceptiemiddel is daarom het condoom. Er is alleen één probleem: mannen (en soms vrouwen) geven wel eens aan dat condooms de seks minder fijn maakt. Geen zorgen, er is een manier om veilig met elkaar naar bed te gaan en geen (of in ieder geval minder) last te hebben van het condoom. Een sexpert geeft de gouden tip.

De tip voor gebruik condoom

Het is een simpele truc en de kans is groot dat je de benodigdheden al in huis hebt. Volgens de Amerikaanse onderzoeker Maureen Miller doet een beetje glijmiddel wonderen. “Doe een paar druppels glijmiddel op waterbasis in de binnenkant van het condoom voor je het omdoet,” aldus de expert. “Mannen geven aan versteld te staan van hoeveel beter het voelt.”

Zien: nog een friendly reminder - zó doe je een condoom om

Voorkom een gescheurd condoom

Maureen Miller geeft nog een handige condoom-tip. Het komt wel eens voor dat een condoom scheurt. Volgens de onderzoeker ligt dat niet aan het rubber, maar aan de manier waarop de condoom is omgedaan. “Je moet in het puntje van het condoom knijpen terwijl je het over de penis rolt, zodat er ruimte is voor ejaculaat. Anders kan een condoom makkelijk knappen,” legt ze uit.

Ooit afgevraagd of een condoom dat over de datum is nog werkt? Glamour's Loes geeft het verlossende antwoord.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex