Door deze simpele hack zitten condooms comfortabeler

De tip komt van een sex expert

condoom-anticonceptie-sex
Suparat Malipoom / EyeEmGetty Images

We weten allemaal dat onveilige sex niet alleen kan zorgen voor zwangerschap, maar ook voor seksueel overdraagbare aandoeningen. Een goed anticonceptiemiddel is daarom het condoom. Er is alleen één probleem: mannen (en soms vrouwen) geven wel eens aan dat condooms de sex minder fijn maakt.

Geen zorgen, er is een manier om veilig met elkaar naar bed te gaan en geen (of in ieder geval minder) last te hebben van het kapotje. Een sex expert geeft de gouden tip.

De tip voor gebruik condoom

Het is een simpele truc en de kans is groot dat je de benodigdheden al in huis hebt. Volgens de Amerikaanse onderzoeker Maureen Miller doet een beetje glijmiddel wonderen.

“Doe een paar druppels glijmiddel op waterbasis in de binnenkant van het condoom voor je het omdoet,” aldus de sexpert. “Mannen geven aan versteld te staan van hoeveel beter het voelt.”

Voorkom een gescheurd condoom
Maureen Miller geeft nog een handige condoom-tip. Het komt wel eens voor dat een condoom scheurt. Volgens de onderzoeker ligt dat niet aan het rubber, maar aan de manier waarop de condoom is omgedaan. “Je moet in het puntje van het condoom knijpen terwijl je het over de penis rolt, zodat er ruimte is voor ejaculaat. Anders kan een condoom makkelijk knappen,” legt ze uit.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex