Asking For A Friend: is Death Grip Syndrome een mythe?

Death Grip Syndrome zou een aandoening zijn waarbij mannen na te vaak en te furieus te masturberen niet meer klaar kunnen komen tijdens de seks.

Wat is Death Grip Syndrome?
Glamour

In de rubriek Asking For A Friend beantwoorden we alle licht gênante onderwerpen en vragen die je hebt over seks, liefde of je lichaam. Deze keer zoekt Laura alles uit over Death Grip Syndrome: een aandoening waarbij mannen na (and I quote...) te vaak en te furieus masturberen moeite hebben met klaarkomen.

Bewijsdrang

Ik hoorde over Death Grip Syndrome van een vriendin. Ze was met een jongen mee naar huis gegaan, en toen het erop leek dat ze over zouden gaan op 'de daad' hield hij haar tegen. Hij moest even wat vertellen. "Even dat je het weet: ik heb Death Grip Syndrome." Mijn vriendin reageerde verontwaardigd. "Oh, dat klinkt ernstig. Wat moet ik me daarbij voorstellen?" De beste man legde uit dat het een aandoening is waarbij je door te vaak en te furieus masturberen niet meer kan klaarkomen tijdens de seks.

Later die week, na wat glazen wijn, legde mijn vriendin de situatie aan me voor: "Zou het niet gewoon iets zijn dat mannen zeggen om te zorgen dat je je extra inzet? Vrouwen hebben tóch die bewijsdrang. Zo van: 'Ik zal je laten zien dat het míj wel lukt! Mijn vagina is anders!'" Ik besloot het uit te zoeken.

Death Grip Syndrome: een mythe of een echte aandoening?

Na een snelle Google-search kom ik flink wat resultaten tegen over Death Grip Syndrome, ook al komen die resultaten veelal van Reddit, Urban Dictionary of Twitter. Al snel kunnen we concluderen dat dit geen medisch vastgesteld probleem is, maar dat betekent niet dat het probleem niet bestaat. De term werd gecoined door sexcolumnist Dan Savage. Hij schreef er in 2003 voor het eerst over.

Tegen VICE vertelt Dan Savage dat het een probleem is dat veel mensen bezighoudt. "Ik krijg minimaal één keer per week een vraag over Death Grip Syndrome van mannen of van hun bezorgde partners."

Het probleem zou als volgt zijn: als een man regelmatig masturbeert zonder glijmiddel te gebruiken, gaan ze soms harder knijpen om te zorgen dat het lekkerder voelt, of omdat ze willen dat het gevoel intenser is. Zodra je gewend raakt aan dat harde knijpen (de death grip, dus), kan het zijn dat je van minder stimulatie moeilijk klaarkomt.

Hoe kom je van Death Grip Syndrome af?

Voordat we kijken hoe je van dit probleem af komt, moet er eerst wat nuance aangebracht worden. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat het niet voor alle mannen vanzelfsprekend is dat ze makkelijk klaarkomen. Hier wordt alleen niet vaak over gepraat, waardoor mannen vaak een druk vanuit de maatschappij voelen om íedere keer dat ze seks hebben te ejaculeren.

Als je als man moeilijk klaarkomt betekent het alleen niet automatisch dat je te driftig in je jongeheer hebt geknepen. Er zijn ontzettend veel mogelijke oorzaken aan te wijzen die veel vaker voorkomen dan Death Grip Syndrome, zoals diabetes, bepaalde medicatie (voornamelijk anti-depressiva), een verlaagd testosterongehalte, mentale problemen, stress - de lijst is lang. Als je moeite hebt om tot een climax te komen is het dus aan te raden om even bij de dokter langs te gaan om te kijken of er meer met je gezondheid aan de hand is.

Anders masturberen

Als je vrij zeker weet dat je niet kan klaarkomen vanwege je de manier waarop je masturbeert, zijn er dingen die je kunt doen om je penis te 'trainen'. Als je hard knijpt, houd daar dan meteen mee op. Het is goed om te vermelden dat het harde knijpen niet de enige masturbeertechniek is die ervoor kan zorgen dat je tijdens 'echte seks' moeilijker klaarkomt. Als je te vaak op dezelfde manier masturbeert - altijd de zelfde snelheid, altijd hetzelfde plekje, altijd met dezelfde handdoek of met steeds extremere porno - kan het zijn dat de penis én het brein steeds naar diezelfde impuls verlangen - en dan het liefst nog met een schepje erbovenop.

Variatie is dus het antwoord. Zoek verschillende vormen van stimulatie op. Investeer in een seksspeeltje zoals de Flesh Light, waardoor je weer gewend raakt aan een minder harde grip, maar wel zelf controle hebt over de bewegingen. Het kan ook geen kwaad om een overprikkelde penis wat rust te gunnen.

Conclusie

Is Death Grip Syndrome nu een mythe? Ja en nee. Het is mogelijk dat je je penis hebt aangeleerd om vooral te reageren op intense prikkels, maar het is zéér zelden de echte oorzaak dat je moeilijk klaarkomt tijdens de seks. Een dokter zal de diagnose niet stellen, maar als je jezelf de diagnose wil geven: het is zeker iets waarvan je kan genezen.

Het belangrijkste om in gedachten te houden, wat de oorzaak ook is: het is niet altijd vanzelfsprekend dat een man klaarkomt tijdens de seks, en dat is oké. Maak dit bespreekbaar bij je partner(s).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder