Stuur je foto's veilig door: deze sexting app is echt privé

Een digitaal condoom voor je steamy selfies

Portrait of young woman taking a selfie on phone.
Stephanie ReidGetty Images

Hé, iedereen vindt het weleens spannend om een sexy selfie op te sturen. Daar is helemaal niks mis mee. Wees je wel bewust dat het gevoelige informatie is, waar aan de andere kant misschien niet zo zorgvuldig mee omgegaan wordt. Het komt wel eens voor dat je ex-lief plotseling niet meer zo lief is, en jouw privéfoto’s ‘voor de grap’ doorstuurt of zelfs op het internet zet. Om sexting een veiligere bezigheid te maken, lanceert het Belgische Telenet de app .comdom. Hiermee kun je naar hartelust sexten, maar verklein je de kans dat je privékiekjes ongewenst op het internet belanden.

Zo werkt de sexting-app .comdom

De app werkt als een soort ‘digitaal condoom’ voor je foto’s. Als je besluit de app te gaan gebruiken moet je eerst toegang verlenen tot je camera. De app beschermt je privacy en zorgt ervoor dat er nergens een back-up van de foto terechtkomt.

De app biedt de mogelijkheid om je gezicht onherkenbaar te maken, en voegt vervolgens een watermerk aan de foto toe. Dat watermerk bestaat uit de volledige naam en eventueel ook het telefoonnummer van de ontvanger. Zo wordt het voor de ontvanger een stuk moeilijker om een foto te 'lekken'. Vervolgens kun je de foto op de app bewaren en delen. De app raadt aan om dat via Snapchat te doen, omdat de foto dan slechts enkele seconden te zien is en daarna automatisch wordt verwijderd.

De app .condom is verkrijgbaar in de Apple Store en via de website www.comdom.be. Google Play wil de app niet aanbieden, omdat het sexting niet wil aanmoedigen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex