Asking For A Friend: Hoe werkt een prostaatmassage?

En: waarom je het eens zou moeten proberen

In de rubriek Asking For A Friend beantwoorden we alle licht gênante onderwerpen en vragen die je hebt over seks, liefde of je lichaam. Deze keer vertelt Laura alles over prostaatmassages.

Als je je seksleven iets meer – euhm – verdieping wil geven en je een mannelijke bedpartner hebt, zou je eens voor kunnen stellen om hem een prostaatmassage te geven. door de extreme gevoeligheid wordt het ook wel de mannelijke G-spot genoemd. Stimulatie van de prostaat kan een ontzettend intens orgasme veroorzaken. Daarnaast heeft het ook belangrijke gezondheidsvoordelen.

Wat is de prostaat?

Oké, dus, even wat basisinfo. Wat is de prostaat nou eigenlijk? De prostaat is een gevoelige klier die zich ongeveer twee centimeter diep in de anus bevindt, in de buurt van de blaas. In de prostaat wordt vocht aangemaakt. Dat vocht reguleert de pH-waarde, wat er onder meer voor zorgt dat sperma langer kan overleven in de vagina. De prostaat is gevoelig voor health issues: prostaatkanker is een veelvoorkomende vorm van kanker. Het masseren van de prostaat kan gezondheidsproblemen helpen voorkomen.

Asking For A Friend: Hoe bereid je je voor op anale seks? >

Hoe ga je te werk?

Vraag eerst aan je partner of een prostaatmassage iets is waar hij interesse in heeft. Niet iedereen staat open voor anal play, en als je onverwacht een vinger in hem steekt, heb je kans dat dat de vibe aanzienlijk verandert.

Zorg dat je schone handen en goed geknipte nagels hebt. Richt je eerst op het gebied rondom de anus en zie hoe hij daarop reageert. Het perineum, het stukje tussen het scrotum en de anus, is een gevoelige plek. Begin daar met masseren, met een beetje glijmiddel of speeksel. Als je de anus binnengaat, gebruik dan het liefst een beetje glijmiddel. Speeksel wordt snel weer droog.

Ongeveer twee centimeter diep in de anus vind je aan de onderzijde een knobbel, ongeveer ter grootte van een walnoot. Als je hier voorzichtig druk op uitoefent, geeft dat een ontzettend fijn gevoel en – bij de juiste aanrakingen – zorgt het voor een intens orgasme.

Asking For A Friend: wat is pegging eigenlijk? >

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een prostaatmassage?

Een prostaatmassage werkt zuiverend voor de prostaat. Door het intense orgasme worden overtollig vocht, bacteriën en schadelijke stoffen als het ware naar buiten gespoeld. Dat gebeurt bij ieder orgasme, maar als dat niet (voldoende) gebeurt, kan er door een opstapeling van schadelijke stoffen een prostaatontsteking of vergrote prostaat ontstaan.

Door prostaatmassages wordt de bloedtoevoer naar dat gebied, de penis en de balzak verhoogd, wat óók gezondheidsvoordelen heeft. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld betere erecties krijgen, die langer aanhouden. Wij zien geen reden om het niet te proberen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder