Mijn eerste keer: "Ik werd ontmaagd in een hotelkamer door iemand die ik 1 dag kende"

"Ik had geen zin om te fantaseren over mijn eerste keer seks met de perfecte jongen in een perfecte relatie"

vrouw liggend in bed
AleksandarNakicGetty Images

Deflowering, je cherry poppen, ontmaagd worden: er bestaat een soort sprookjesachtig ideaalbeeld rondom de eerste keer seks. Het moet romantisch zijn, met de juiste persoon én om de juiste redenen. Allemaal héle hoge verwachtingen - en wat ons betreft helemaal niet zo nodig. In werkelijkheid is de eerste keer seks vaak ongemakkelijk, pijnlijk, verschrikkelijk of juist hilarisch. Tijd om het taboe dat ontmaagding heet te doorbreken. Vrouwen vertellen aan Glamour over hoe hun eerste keer écht was. Dit keer is het de beurt aan Sanne (24).

Mijn eerste vriendje

Toen ik zestien jaar was, kreeg ik voor het eerst een vriendje. Hij wilde na een paar weken graag all the way gaan. Ik zei hem dat ik wilde wachten tot we drie maanden verkering hadden. Als ik het eerder zou doen, was ik bang dat anderen me een slet zouden vinden. Inmiddels weet ik dat ik me helemaal niets van deze sociale druk had moeten aantrekken en gewoon seks had moeten hebben als ik daar zin in had. Enfin, ik wachtte. Tot hij het na twee-en-een-halve maand plotseling uitmaakte. Jep, dít is niet mijn ontmaagdingsverhaal. Maar het is wel één van de redenen waarom mijn echte ontmaagding ging zoals het ging.

Vlak nadat m'n hart gebroken was (oké dat viel wel mee, ik dácht alleen maar dat ik verliefd was), kreeg ik Pfeiffer. Het jaar dat volgde voelde ik me compleet afgesloten van de 'normale' wereld. Ik moest veel thuisblijven, miste een hoop feestjes en andere sociale activiteiten waar mijn vrienden wél naartoe konden. Toen ik weer beter was, had ik het gevoel dat ik een inhaalslag moest maken. Mijn vriendinnen hadden opeens allemaal een relatie en het voelde alsof ik de laatste persoon op aarde was die nog nooit seks had gehad.

Op stapvakantie

De zomer was inmiddels aangebroken en ik vertrok met een paar vriendinnen naar Lloret de Mar. We gingen op een klassieke zon-zuipen-nog-net-niet-in-het-ziekenhuis vakantie, zoals menig tiener toen deed. Toen de derde avond was aangebroken, ontmoette ik Nick. Hij was twee jaar ouder, kreeg kuiltjes in zijn wangen als hij lachte en had interesse in mij. Ik was redelijk dronken, had wel zin in een avontuur en feestte de hele avond met hem en zijn vrienden.

Afterparty in zijn hotel

Toen het einde van het feestje in zicht was, vroeg hij of ik meeging naar zijn hotel voor een 'afterparty'. Pas toen zijn vrienden niet met ons mee terug liepen, besefte ik wat hij bedoelde. Ik besloot dat dit hét moment was om voor het eerst met iemand naar bed te gaan. Ik hoefde me geen zorgen te maken over wat anderen ervan vonden en of er daarna praatjes van zouden komen. Het maakte niet uit als de eerste keer gênant was of als ik iets niet goed zou doen. Ik zou Nick toch nooit meer zien. Ik zag dit als een soort testrit, waarin fouten geoorloofd waren. Ik had de hoop op een perfecte eerste keer al lang opgegeven. Als ik van die eerste keer af was, was ik al blij.

De eerste keer seks

Het was minder erg dan ik me had voorgesteld. Het deed helse pijn, dat zeker, maar de alcohol en de adrenaline werkten verzachtend. Nick had niet door dat het mijn eerste keer was. Ongeveer halverwege besefte ik hoe bizar de hele situatie was: ruim een jaar eerder had ik nog aan mijn toenmalige vriendje verkondigd dat ik drie maanden wilde wachten en nu ging ik voor het eerst all the way in een hotelkamer met iemand die ik diezelfde dag had ontmoet.

Ontmaagd

Mijn eerste keer was ongemakkelijk, klunzig en deed zo veel pijn dat ik de hele tijd een permanente frons op mijn voorhoofd had. Nick vroeg na de daad of ik nog samen wilde douchen - ik liet hem weten dat ik terug naar mijn vrienden ging. Hij bracht me naar het appartementencomplex waar ik verbleef, gaf me een afscheidszoen en that's that. Ik heb nooit meer contact met hem opgenomen.

Ik heb geen spijt van mijn eerste keer. Na een jaar veel thuis te zijn geweest, voelde ik de behoefte om mijn leven drastisch om te gooien. Ik wilde niet meer dat voorzichtige meisje van daarvoor zijn. Ik had geen zin om te fantaseren over mijn eerste keer seks met de perfecte jongen in een perfecte relatie. Ik wilde van die druk af. Op dat moment deed ik het omdat ik het gevoel had dat het hoog tijd was. Inmiddels weet ik dat er betere redenen zijn om seks te hebben. Omdat het lekker, leuk, intiem of hilarisch kan zijn, bijvoorbeeld.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex