Mijn eerste keer: "Het was stuntelig – mijn eerste échte seksuele ervaring volgde jaren later pas"

"Het is alsof je het volwassen-zijn naspeelt op dezelfde manier dat je dat enkele jaren daarvoor nog met je Barbies deed"

mijn eerste keer
Savana Ogburn / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Deflowering, je cherry poppen, ontmaagd worden: er bestaat een soort sprookjesachtig ideaalbeeld rondom de eerste keer seks. Het moet romantisch zijn, met de juiste persoon én om de juiste redenen. Allemaal héle hoge verwachtingen - en wat ons betreft helemaal niet zo nodig. In werkelijkheid is de eerste keer seks vaak ongemakkelijk, pijnlijk, verschrikkelijk of juist hilarisch. Tijd om het taboe dat ontmaagding heet te doorbreken. Vrouwen vertellen aan Glamour over hoe hun eerste keer écht was. Dit keer is het de beurt aan Raya.

MSN

Mijn eerste vriendje leerde ik kennen via MSN, toen ik een jaar of veertien was. Hoe dat destijds precies gebeurde, zou ik je niet meer kunnen navertellen. Maar ineens had je dan mensen toegevoegd, ook van andere middelbare scholen in de stad. Jayson zat op een andere school en we hadden elkaar nog nooit ontmoet, maar ik wist dondersgoed wie hij was. Hij was de knapste van de stad. We voerden urenlange emoticon-rijke gesprekken over alles en niets via de chat, en ik kon niet geloven dat hij die tijd aan me besteedde. Wist hij eigenlijk wel wie ik was? Na een paar weken van deze gesprekken was het carnaval. Heel de stad gaat de straat op, en jawel, daar loop ik hem tegen het lijf.

Puppy love

Het is meteen duidelijk, maar allemaal nog heel onschuldig. We vinden elkaar leuk. Lief. Interessant. Puppy love. Daar hadden we onze eerste kus. Daarna zagen we elkaar vaker in het echt en na een korte tijd vroeg hij of ik verkering met hem wilde – dat wilde ik dolgraag. Grappig als ik er nu aan terugdenk, maar dit voelde op die leeftijd als echte liefde.

Wat ik nog goed weet van mijn middelbare schooltijd is dat ~je ontmaagding~ een enorm ding was. Je las erover in de Break-Out, het was een Belangrijk Thema in tienerseries als Dawson's Creek... Het was het gefluisterde gespreksonderwerp in elke vriendinnengroep en in de wandelgangen van school. Dit was iets waar je écht goed over na moest denken, want er was maar één eerste keer. Ik voelde me al jong volwassen, of ik wilde dolgraag volwassen zijn. Ik was er klaar voor, en het zou met Jayson gebeuren.

In je HEMA-behaatje

Toen zijn ouders een avondje van huis waren moest dát de avond worden. Hij had het helemaal romantisch gemaakt, maar ja, je bent een tiener, alles voelt kneuterig en onhandig. Het is niet zoals in de films. Het is alsof je het volwassen-zijn naspeelt op dezelfde manier dat je dat slechts enkele jaren daarvoor nog met je Barbies deed. Je vindt het allebei spannend dus de eerste stappen zijn... awkward. Zoenen? Ja. Oké, die kleren moeten op de een of andere manier uit. Schoenen eerst! "Oeps, ja, even op de rand van het bed zitten voor die veters." Daar sta je dan, in je HEMA-behaatje. De tv stond aan op TMF en we gaven ons maar over aan welke vibes er werden opgediend door de muziekzender.

Terwijl Nelly Furtado's I'm Like A Bird uit de tv schalde trok hij zijn onderbroek uit. Ha, voor het eerst dat ik een stijve piemel in het echt zie. Giechelig werd ik ervan. Hij deed een condoom om bij zichzelf en ik ging maar bovenop hem zitten. Álles hieraan was onhandig. Het gaatje vinden. We kregen de beweging niet echt down. Het standjes wisselen was onhandig. Het deed geen pijn maar het deed me ook niet ontzettend veel.

Niet memorabel

Ondertussen ging er van alles in me om "Is dit hoe dit moet? Doe ik het goed? Hoe lang duurt dit normaal gesproken? Vijf minuten? Een kwartier? Een uur? Drie uur? Is dit hoe het hoort te voelen? Is dit dan mijn eerste keer?" Nou. Al met al niet een overweldigend succes. Na de seks bleef het awkward. Jayson en ik bleven niet lang meer bij elkaar. Ik weet niet eens meer zo goed hoe het eindigde, want het was niet memorabel.

En dat is oké. Ik was daar niet rouwig om. Het was wat het moest zijn. Ik was op papier ontmaagd maar ik was niet veranderd. Het was niet wat ik ervan verwachtte, het was niet earth-shattering. Niet life-altering. Ik had gewoon een piemel in me gehad.

Seks met de hoofdletter S

Tussendoor had ik nog wel wat vriendjes. En wat seks. Allemaal nog wat onwennig en onhandig. Enkele jaren later, op mijn achttiende, had ik eigenlijk voor het eerst een seksuele ervaring die voelde als Seks met de hoofdletter S. Seks waarbij ik me volwassen voelde, een vrouw voelde, me gezien en gevoeld voelde. Als iemand nu vraagt naar 'mijn eerste keer' denk ik eerder aan die keer.

Door dit alles ben ik tot de conclusie gekomen dat je maagdelijkheid verliezen vaak gewoon niet dé meest magische ervaring is, en dat dat helemaal niks veranderd heeft aan mijn leven of aan mijn seksualiteit op latere leeftijd. Als tieners hangen we er zo veel waarde aan, dat het acht van de tien keer gewoon teleurstellend is. Pak seks aan op jouw manier.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex