Avond Avonturen: "De man die naast me ligt heeft iets weg van een Griekse god"

"Zijn lichaam lijkt uit marmer gehouwen"

Two Young Women In Bedroom
Ashley Armitage / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Misha Margarittha (30) is - als relatief “nieuwe” hoofdstadbewoner - in de loop der jaren in opvallende situaties beland, waarna ze Avond Avonturen startte. In haar verhalen schrijft ze over lust, liefde en alles daartussenin.

Het is me gelukt. Of dit een prestatie is om trots op te zijn valt nog te bediscussiëren. In de schemer van de ochtend kijk ik naar zijn gezicht (shout out naar The Opposites). De man die naast mij ligt heeft iets weg van een Griekse - of in dit geval Italiaanse - god. Zijn volledig ontspannen gezicht maakt kenbaar dat zijn huidige locatie vooralsnog dromenland is. Ik daarentegen wrijf me, zeer bewust van mijn omgeving, over mijn voorhoofd met het vermoeden dat de verbazing de gehele nacht van mijn gezicht af te lezen was.

Girlsnight

Het is zondagmiddag en na een week keihard niksen tijdens mijn zelf ingelaste sabbatical besluit ik hier een waardig eind aan te breien en bel mijn bestie Ana op voor een avondje jankfilms kijken onder het genot van wat culinaire versnaperingen mede mogelijk gemaakt door een koerierdienst en onze favoriete grote, gele M fastfoodketen, die we weg zullen spoelen met een paar flessen supermarktwijn. Met het druilerige weer buiten is dit het uitgelezen moment om naar prachtige mannen te kijken en simultaan te zeiken over ons eigen liefdesleven.

Rond een uurtje of vijf hoor ik hoe er een sleutel in het slot wordt gedraaid en zie hoe Ana de mini-woning instapt, met in haar ene hand een bloemetje en in de andere een supermarkt tas waarvan ik de inhoud kan raden. Zonder de moeite te nemen de ingekochte goederen op te bergen, schopt ze haar schoenen uit en komt naast mij in bed liggen. Tegen elkaar aangekropen scrollen we door het huidige aanbod van romantische komedies / drama’s op onze favoriete streaming platforms en besluiten bij verdeeldheid over de keuze er een kleine marathon van te maken en twee films achter elkaar te plakken. Eerst die ene die voor te veel tranen zorgt, gevolgd de ander die een opbeurend effect zal hebben. Perfect!

Verhalen

Voor we beginnen zet ik een van de twee nog gesloten flessen rosé in de koelkast en voeg wat ijsklontjes toe aan de glazen die ik zojuist heb ingeschonken. Normaliter spreken we elkaar meerdere malen dag, maar de afgelopen 36 uur was er volledige radiostilte en dit betekent dat het epiloog van onze filmmarathon bestaat uit een update van onze levens in de laatste drie dagen. Ana gaat eerst en vertelt me over de roddels op haar werkvloer, geklaag over haar huidige seksloze bestaan en wat familie perikelen. Na ongeveer 1,5 glas zijn we door haar verhalen heen en is het mijn beurt. Gegeneerd probeer ik te bedenken waar ik moet beginnen, wetend dat ze het mij kwalijk zal nemen haar hier niet eerder over te hebben ingelicht.

Op date met een influencer

‘Dus… weet je nog dat we een tijdje geleden bij Jason op de bank lagen en hij ons thuis achterliet voor een bezoekje aan zijn scharrel?’, vraag ik. Verbaasd over de ogenschijnlijke verandering van onderwerp kijkt ze me aan zonder te reageren. ‘En ook dat we daar nog een tijdje zijn gebleven en zijn #influencer huisgenoot plots thuis kwam?’, ga ik verder. Haar oogrol is bijna hoorbaar. De tijdelijke huisgenoot van Jason is de belichaming van het gezegde: “Van een mooi bord kun je niet eten”. De man - Silvan - is prachtig, met volle lippen, fonkelende lichtbruine ogen en een lichaam dat uit marmer gehouwen lijkt. Met deze beschrijving lijkt hij perfect, maar zodra hij zijn mond opent besluiten mijn breincellen vrijwillig het schip te verlaten, want de domme uitspraken die hij doet, daar wordt geen mens gelukkig van. Maar goed, bijzonder knap dus. Ana moet helemaal niets van hem hebben en toen hij de bewuste avond plots thuis kwam, kon ze niet snel genoeg een smoes verzinnen om de woning te verlaten. In het proces liet zij mij alleen achter met deze idioot. En bedankt! Voor het eerst sinds ik mijn monoloog begonnen ben knikt ze zwakjes en kijkt me vragend aan. ‘Nou.. hij stuurde een aantal dagen een berichtje op Instagram en we zijn aan de praat geraakt.’ De volgende oogrol baart me zorgen voor haar gezondheid, maar ik probeer zoveel mogelijk het oogcontact te vermijden en vertel verder. ‘Het is een beetje een vreemde gast, maar het was wel een leuk gesprek uiteindelijk’. Wat ik even weg laat uit het verhaal is dat we ook hebben afgesproken in de dagen dat zij en ik elkaar niet hebben uitgehoord over elkaars levens.

Mijn hartkloppingen vereisen net iets meer liquid courage om dit toe te geven en dus besluit ik het verhaal even te laten voor wat het is en de eerste film in te starten.

Wordt vervolgd...

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex