LunatiKa is dominatrix: 'Als een man meteen vraagt of ik geil ben lach ik 'm uit'

Als domina confronteert LunatiKa mannen met hun eigen gedrag – en dat gaat soms nogal de diepte in

lunatika is digi dominatrix
Elisanth_Getty Images

Sekswerk, webcamseks, BDSM en domina's. Een ver-van-je-bed-show voor velen, maar toch een onderwerp die een bijzondere fascinatie opwekt: hoe ziet het leven eruit als domina? Hoe raak je verzeild in de wereld van online BDSM? Glamour sprak domina LunatiKa.

Wat houdt jouw beroep als domina precies in?

"Ik noem mezelf digi-domina, maar dat is niet hoe ik in dit veld instapte. Ik had veel ervaring met tantra en bedacht dat ik hier iets mee kon gaan doen op webcam-sites, omdat er in die wereld veel mannen zijn die niet van tantra weten. Mannen die op zoek zijn naar een bepaalde seksuele ervaring, maar voor wie deze aanpak een verrassing is. In eerste instantie deed ik dat anoniem: met een pruik op, en op buitenlandse sites, omdat ik ernaast een normale baan had.

Eigenlijk is dat domina-stukje vanzelf gaan groeien. Veel mannen komen bij mij om iets te halen. Ze komen voor een snelle ervaring. Ik kaats dat meteen terug. Wat tantra doet is een soort spiegel voorhouden – het creëert bewustzijn van wat er op dat moment is. Ik laat mannen dus voelen wat ze doen, wat nogal confronterend kan zijn. Daardoor ontstond dat domina-stukje, daar werd ik steeds bedrevener in.

Hoe voel je aan wat iemand nodig heeft?

Als er iemand bij mij komt die niet vol zit met neediness, behoeftigheid en ondankbaarheid, maar die open is en aandacht voor mij heeft, dan is de energie anders. Dan ben ik helemaal niet streng en is het contact ook heel anders. Eigenlijk beweeg ik gewoon mee met het moment, wie ik voor me heb en wat er gebeurt. Zelfs het dominante komt bij mij uit een liefdevolle benadering. Ik zou nooit iemand uitschelden, je hebt ook domina's die letterlijk en figuurlijk met de zweep erover gaan, opdrachten geven en van alles laten doen. Ik werk vanuit het échte contact dat ik met iemand maak en dwing iemand ook om echt contact te maken. Als dat gebeurt komt er een totaal andere dynamiek, waardoor er een ander gesprek ontstaat.

Ik maak verbinding met wat er onder de oppervlakte verborgen ligt. Dat is toch iets anders dan wat mannen dénken te willen. Eigenlijk is iedereen uiteindelijk op zoek naar verbinding. Met zichzelf, een ander en het leven zelf. Dat is vaak een stukje dat ze zijn kwijtgeraakt door de jaren heen.

In hoeverre draait het dan nog om seks?

Ja, mannen komen bij mij met een bepaalde seksuele behoefte. Vaak is er sprake van onderdrukte seksuele energie en dus van onderdrukte levensenergie. Ook bij vrouwen, trouwens. Ze zoeken iets. Soms zet iemand de cam aan en zie ik een naakte man zitten die met zichzelf bezig is. Ze komen bij mij met een seksuele behoefte, en dat is prima. Dat mag er ook gewoon zijn. Het gaat alleen om hoe ze mij - en vaak dus ook vrouwen in het algemeen - benaderen. Willen ze een echte ervaring? Of een platte snelle ervaring die symbool staat voor hoe ze hun leven leiden: oppervlakkig en niet meer in verbinding met wat ze echt willen. Ik leer ze op een andere manier daarmee om te gaan, vanuit wezenlijk contact. Dan krijgt die seksuele behoefte een ander soort lading en kan al die onderdrukte energie weer vrij stromen.

Als iemand meteen op die manier bij me binnenkomt, begin ik gewoon te lachen. Of als iemand meteen vraagt 'Ben je een beetje geil?' – dan moet ik gewoon een beetje lachen. Wat denk je zelf? Dat triggert ze vaak op een positieve manier. Niet iedereen zit op zoiets te wachten, maar de meeste mensen voelen dat ik door de facade heenkijk. Dat windt ze écht op, omdat ze in hun naakt- en kwetsbaarheid terechtkomen. Dan worden ze klein, ze gaan zich schamen en dat is wat een domina doet. Een goede domina combineert dit met een liefdevolle benadering en een vleugje humor. In zo'n contact kan alles aanwezig zijn: het seksuele maar ook de diepere dimensie van wie iemand is.

Hoe komt zo'n sessie tot stand? En-eh... Wat verdien je ermee?

Ik heb mijn eigen website en daar boeken mannen een Skype-sessie. Die zijn per uur of anderhalf uur. Als ik ze vaker zie dan is een half uurtje ook mogelijk, maar meestal is er meer ruimte nodig. Daarmee verdien ik €75 per uur. Op de webcamsites werkt het anders: daar log ik in, dan ziet iemand dat je online bent en die kan dan bij me inbellen, daarmee verdien ik een vast bedrag per minuut, zo'n 40 cent. Daar kunnen ook meekijkers zich bij aansluiten. Ik heb dan één op één contact met iemand, maar soms zijn er wel vier meekijkers. Voor al die meekijkers krijg ik dan ook een bedrag per minuut. Dat kan per uur aardig oplopen.

Heb je een partner en wat vindt hij van je werk?

Twee jaar geleden had ik mijn eigen onderneming neergezet, waarbij ik natuurlijk veel ervaringen heb gehad met mannen. Vanaf dat moment ben ik heel anders gaan kijken naar wat ik zocht in een man. Ik ben op een datingsite gegaan, en de eerste die ik een bericht stuurde dat was hij. Binnen vier maanden hebben we een huis gekocht en na negen maanden was ik zwanger. Hij is trots op wat ik doe en hoe ik het doe. Ik heb hem na de tweede ontmoeting verteld wat ik deed, en hem zelfs een keer mee laten kijken. Hij vond dat helemaal geweldig. Hij helpt me ook met fotoshoots en dergelijke.

Heb je ook weleens dat mannen verliefd op je worden? En zorgt dat weleens voor lastige situaties?

Ik heb een jongen van 27 als klant, die het syndroom van Asperger heeft – ik en zijn psycholoog zijn de enigen die dat weten. Hij is helemaal verliefd op me en vindt me geweldig. Ik ben dan eerlijk tegen hem en leg uit dat dat komt omdat hij bij mij helemaal zichzelf kan zijn. Bij mij kan hij alles delen en dat voelt fijn. Ik moedig hem aan om hier in het echte leven meer mee te doen: om zich bijvoorbeeld aan te melden op een datingsite voor mensen met autisme.

Ik ben ook één keer iemand tegengekomen die een beetje psycho was en me een tijd telefonisch gestalkt heeft. Dat is gelukkig ook weer verdwenen. En dan heb ik mensen die ik al jaren als vaste klant heb, en die bij mij iets ervaren wat ze in hun eigen leven niet hebben. Verliefdheid zou ik dat niet noemen, maar ik ben wel een belangrijk persoon in hun leven.

Wat voor soort mannen kom je tegen in je werk?

Je kunt het zo gek niet bedenken. Alle mannen die bestaan, alle lagen van de bevolking. Bouwvakkers, managers, wetenschappers. Ik heb zelfs een keer een bekende Amerikaanse rockster als klant gehad op een buitenlandse cam-site, maar ook bijvoorbeeld een jongen die bijna volledig verlamd is. En bij iedereen vind ik een passende benaderingswijze, dat is wat dit werk zo leuk, afwisselend en uitdagend maakt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex