Mijn eerste keer: "Zijn piemel was groot en er was heel veel bloed"

"Ik dacht op dat moment dat ik verliefd was"

Deflowering, je cherry poppen, ontmaagd worden: er bestaat een soort sprookjesachtig ideaalbeeld rondom de eerste keer seks. Het moet romantisch zijn, met de juiste persoon én om de juiste redenen. Allemaal héle hoge verwachtingen - en wat ons betreft helemaal niet zo nodig. In werkelijkheid is de eerste keer seks vaak ongemakkelijk, pijnlijk, verschrikkelijk of juist hilarisch. Tijd om het taboe dat ontmaagding heet te doorbreken. Vrouwen vertellen aan Glamour over hoe hun eerste keer écht was. Dit keer is het de beurt aan Charlie (26).

Op mijn zeventiende kreeg ik voor het eerst een vriendje. Daarvoor had ik nooit echt op die manier interesse in jongens of meisjes, en al helemaal niet in seks. Toen Pim en ik twee maanden 'serieuze' verkering hadden - ik was inmiddels achttien - hadden we bijna alles op het gebied van seks al gedaan, behalve de daad zelf. Het verliep allemaal heel braaf; ik had aan mijn ouders gevraagd of Pim een keertje mocht blijven slapen. Dat vonden ze geen probleem. Mijn vader merkte wel nog even op dat Pim alleen mocht blijven slapen als hij in een ander bed zou liggen.

Seks met mijn eerste vriendje

Zo gezegd, zo gedaan: ik had een eenpersoonsbed op mijn slaapkamer, en dus legden we een matras op de grond. Het was een klassiek gevalletje 'we weten allebei wat er gaat gebeuren'. Sterker nog, we hadden er beiden te veel over nagedacht. Ik slikte de pil, maar we wilden alsnog per se een condoom gebruiken uit angst om zwanger te worden of een ziekte op te lopen. Een beetje overbodig, aangezien het voor ons allebei de eerste keer was.

De seks zelf voelde een beetje als een ritueel. Zo van: 'nu doe ik je bh uit' en: 'nu moet je onderbroek uit'. We besloten het te doen op het matrasje op de grond, om zo min mogelijk geluid te maken - mijn ouders waren immers gewoon thuis. Pim vingerde me eerst. Dat was ook wel nodig, want hij was behoorlijk groot geschapen. Ik ben nog steeds niemand tegengekomen met een grotere piemel dan hij. Pim probeerde het op te bouwen: hij ging langzaam steeds een stukje verder in me. We bleven de hele tijd in missionarispositie liggen. Hij vroeg me zo'n vijf keer of het wel ging.

Pijn bij seks

Het deed heel veel pijn, iets wat ik vooral wijt aan de grootte van Pims geslachtsdeel. Hij was heel lief en ik was uiteindelijk - ondanks de spanning en pijn - opgewonden genoeg om het fijn te vinden. Toen het voorbij was, was er ziek veel bloed. Ik sprintte direct na de daad naar het toilet om de schade te beperken en ervoor te zorgen dat er geen bloed op het matras zou komen (uiteindelijk zat er alleen bloed in m'n onderbroek).

Verliefd als tiener

Het was een fijne ervaring, maar niet magisch. Ik dacht op dat moment dat ik verliefd was: ik vond hem er leuk uitzien, we vonden dezelfde bands leuk, we deden typische vriendje-en-vriendinnetje dingen samen en dus moesten we wel verliefd zijn. Inmiddels besef ik dat ik op mijn achttiende nog geen idee had van wat liefde is.

Ontmaagding is een sociaal construct

Achteraf vind ik het concept van 'ontmaagd worden' helemaal nergens op slaan. De maatschappij heeft bepaald wat de grens is voor (de eerste keer) seks: volgens de heteronormatieve standaard is penis-in-vagina seks de echte seks. In werkelijkheid maakt het niet uit of er sprake is van penetratie en ook niet of je het met een vrouw of man doet.

Mijn seksleven nu

Doordat het ideaalbeeld van de eerste keer zo opgeblazen is, zijn de verwachtingen hoog. Ik zat daardoor veel in mijn hoofd tijdens het vrijen: ik wilde het goed doen, volgens het boekje. Ik was met veel dingen bezig die niet bij seks horen. Seks is juist dat je niet nadenkt, en alles loslaat. Later kon ik dat gelukkig wel: mijn seksleven is EXTREEM veel veranderd sinds die eerste keer. Ik vind het prima als seks casual is en heb regelmatig onenightstands gehad. Toch vind ik het nog steeds het fijnst als het is met iemand om wie ik veel geef - dan weet je wat beter van elkaar wat je fijn vindt. Je kunt je los laten gaan, je bent niet bang om rare gezichten te trekken of om edgy dingen te vragen en kunt daarna (of tijdens) erover praten. Ik ben nu niet meer bezig met hoe seks eruit moet zien. Ik ben meer bezig met hoe het zo prettig mogelijk voor míj kan zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex