Mijn eerste keer: "Ik staarde als een zeester naar het plafond en dacht: is dit het dan?"

"Het condoom bleef tot twee keer toe in mij hangen"

couple's feet sticking out from under duvet in bed
Frank and HelenaGetty Images

Deflowering, je cherry poppen, ontmaagd worden: er bestaat een soort sprookjesachtig ideaalbeeld rondom de eerste keer seks. Het moet romantisch zijn, met de juiste persoon én om de juiste redenen. Allemaal héle hoge verwachtingen - en wat ons betreft helemaal niet zo nodig. In werkelijkheid is de eerste keer seks vaak ongemakkelijk, pijnlijk, verschrikkelijk of juist hilarisch. Tijd om het taboe dat ontmaagding heet te doorbreken. Vrouwen vertellen aan Glamour over hoe hun eerste keer écht was. Dit keer is het de beurt aan Myrthe (27).

Op mijn veertiende kreeg ik een vriendje. Correctie: ik stal iemands vriendje. We ontmoetten elkaar bij de skatebaan. "He was a boy, she was a girl, can I make it any more obvious," right? Mijn vriendinnen en ik raakten bevriend met hem en zijn vrienden. Hij was de enige van de groep die al een vriendinnetje had. Ze waren al iets langer samen en hadden ook al seks gehad. Wij kusten voor het eerst toen hij nog een relatie met haar had. Ik voelde me heel schuldig. Gelukkig maakte hij het de volgende dag met haar uit. Hij dook gelijk in een nieuwe relatie, met mij. Behoorlijk raar, als ik er nu over nadenk. Je bent jong en je wil wat, zullen we dan maar zeggen.

De eerste keer seks

We spraken vaak af bij hem thuis. Dan keken we South Park op zijn zolderkamertje en dronken we Monster energy. Je leest het al: héél romantisch. Toen we een maand of twee samen waren, hadden we voor het eerst seks. Het was - achteraf gezien - behoorlijk awkward. Ik weet nog dat ik nieuwsgierig was, maar ook wel dacht: de hele wereld doet het, dus let's get it over with.

Ongemakkelijk

Ik vertrouwde op hem, omdat hij al eerder seks had gehad, maar hij bakte er ook niet zo veel van. Hij klooide wat met het condoom en ging er heel voorzichtig in. Echt pijnlijk was het niet, maar omdat er niet zo veel voorspel was geweest voelde het helemaal niet geil. Het ergste vond ik dat de grote lamp in de kamer aan was; daardoor voelde het heel klinisch. Ik kan me herinneren dat ik naar het plafond in dat felle licht keek en dacht: "is dit het dan?"

Tot twee keer toe bleef het condoom in mij hangen - iets wat ik in mijn verdere sekscarrière nooit meer heb meegemaakt. Dat - en het oncomfortabele gegraai om het condoom er weer uit te krijgen - zorgde voor een snel einde. We kwamen beiden niet tot een hoogtepunt.

Mijn seksleven nu

De "is dit het dan?" heeft plaatsgemaakt voor een superfijn seksleven. Ik staar niet langer naar het felle licht op het plafond terwijl ik op bed lig als een zeester. Ik voel me nu zelfverzekerd tussen de lakens - of dat nu in een lange relatie is of met een one night stand.

Ik dacht op dat moment dat ik verliefd was. Ik weet nu dat dat niet zo was: ik werd een jaar of drie geleden pas voor het eerst echt verliefd op iemand. Als ik de kans had om met mijn 14-jarige ik te praten, dan zou ik haar aanraden nog even te wachten. Het duurt toch nog jaren voordat het écht leuk wordt. Al zorgde dat er misschien juist voor dat ik juist helemaal chill ben met seks.

Ontmaagd worden

Ik ben blij dat deze rubriek "mijn eerste keer" heet - en niet "mijn ontmaagding." Het woord "ontmaagding" brengt een flinke en onnodige lading met zich mee. In werkelijkheid is het gewoon een eerste keer seks - dat niet belangrijker of zwaarder hoeft te voelen als bijvoorbeeld een eerste schooldag.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex