Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen komen met nieuw boek Yes, Baby!

Ik wou dat ik dit boek eerder had gehad

vrouw tussen de boeken
Unsplash

Toen ik op de middelbare school zat, bestond seksuele voorlichting uit een paar alinea's uit het biologie-boek oplezen en de bekende condoom-om-een-banaan demonstratie, werd het begrip 'seksualiteit' nauwelijks behandeld en werd er fluisterend en blozend in de wandelgangen over seks gesproken.

Inmiddels zijn er genoeg artikelen, series en boeken die dit onderwerp wél op de juiste manier behandelen. Zoals het nieuwe boek van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, die bekend zijn van het feministische platform Damn, Honey. Het pamflet Yes, Baby! is speciaal geschreven voor jonge mensen en ik wou dat ik vroeger zo'n boekje had gehad.

Boek Yes, Baby!

De meiden van Damn, Honey kondigen hun nieuwe boek aan op Instagram. Ze leggen meteen uit wat je kunt verwachten van het feministisch werk, dat aan te raden is voor kinderen vanaf een jaar of 11. "Volgens volwassenen die alles denken te weten zouden tieners tE jOnG ZiJn vOoR seks, het hebben van een mening, trans zijn, make-up, de pil, een hoofddoek, gay zijn, feminisme, een relatie, je druk maken over - we noemen maar wat - wereldproblematiek en voor weten wat je wilt met je leven. Onzin, natuurlijk," staat er in de caption.

"Hier dus een boek waarin je ons dat nooit zult horen zeggen. Wel krijg je van ons veel aanmoedigingen en persoonlijke verhalen, zodat je je niet meer alleen hoeft te voelen en hopelijk lekker kunt doen waar je zelf zin in hebt. Zonder schaamte, zonder het gevoel niet goed genoeg te zijn, zonder stereotiepe verwachtingen waar je aan zou moeten voldoen en zonder je buitengesloten te voelen. In dit eerste deel bespreken we schaamteloos alles wat je wilt weten over lichaam, ongesteld zijn en seks."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dus er komt nog een tweede deel aan? Yes, baby!

Shop het boek Yes, Baby! hier

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex