Mijn eerste keer: "Ik dacht dat mijn pijn een teken was dat ik in de hel zou belanden"

"In mijn cultuur rust er een groot taboe op ontmaagd worden."

lovely couple spending quality time together
RawpixelGetty Images

Deflowering, je cherry poppen, ontmaagd worden: er bestaat een soort sprookjesachtig ideaalbeeld rondom de eerste keer seks. Het moet romantisch zijn, met de juiste persoon én om de juiste redenen. Allemaal héle hoge verwachtingen - en wat ons betreft helemaal niet zo nodig. In werkelijkheid is de eerste keer seks vaak ongemakkelijk, pijnlijk, verschrikkelijk of juist hilarisch. Tijd om het taboe dat ontmaagding heet te doorbreken. Vrouwen vertellen aan Glamour over hoe hun eerste keer écht was. Dit keer is het de beurt aan Nazrien.

Toen ik 21 jaar oud was, ging ik op vakantie naar Suriname, waar ik geboren ben. Ik ben van Surinaams-Hindoestaanse afkomst. In mijn cultuur rust er een groot taboe op ontmaagd worden en seks in het algemeen. Je mag geen seks hebben voor het huwelijk. Als je dat wel doet, dan kom je in de hel terecht. Er wordt niet open over het onderwerp gepraat, waardoor velen van ons zelf op onderzoek uitgaan. Zo raken jonge vrouwen - die vaak nauwelijks seksuele voorlichting hebben gehad - ongehuwd in verwachting. En vervolgens worden ze aan de schandpaal genageld.

Angst voor seks

Door dit taboe binnen mijn cultuur ontwikkelde ik tijdens mijn jeugd een angst voor seks en alles wat daarbij hoort. Ik was op mijn 21e jongvolwassen in leeftijd, maar heel onervaren op het gebied van seks. Ik was erg mager en werd veel gepest vanwege mijn lijf. Dan vroeg iemand zich af of ik fysiek wel in staat zou zijn om met iemand naar bed te gaan, of dat ik dan misschien zou breken. Dat beïnvloedde me. Ik associeerde seks niet met genot en had nog nooit gemasturbeerd. Ik was niet getrouwd, dus seks was verboden. Ik vond de gedachte aan met iemand naar bed gaan heel eng, maar ik was tegelijkertijd ook verdomd nieuwsgierig.

Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het van mijn angst. Ik wilde weten waar iedereen het steeds over had; wat de big deal was van 'ontmaagd worden'. Toen ik op vakantie in Suriname was, ontmoette ik een jongen met wie ik een klik had. Ik besloot dat dit het moment was om het uit te proberen. Mijn vakantieliefde had veel meer ervaring dan ik. Hij was twee jaar jonger en kon goed zoenen.

Pijn tijdens seks

De daad zelf was heel klungelig. Ik was extreem gespannen en onzeker. Ik genoot er niet van en zat te veel in mijn hoofd. Ik dacht steeds: 'is dit het nou? Is dit dat wonder dat seks heet, waar iedereen het steeds over heeft?' Ik vond het vooral heel erg pijnlijk en bloederig. Daar schrok ik toen best wel van. Het ging heel snel allemaal. Toen het klaar was, schaamde ik me. 'Zie je nou wel,' dacht ik toen. 'Nu beland je dus in de hel.'

Endometriose

Ik slikte al vanaf mijn 11e de pil, om de pijn tijdens mijn ongesteldheid te verminderen. Op het moment dat ik voor het eerst met iemand naar bed ging, dacht ik dat het normaal was dat ik zoveel bloedde en zoveel pijn had. Nu weet ik dat dit kwam doordat ik endometriose heb. Dat is een ziekte waarbij weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt en voor een chronische ontsteking zorgt. Daardoor heb ik altijd pijn en bloed tijdens seks. Wat dat betreft is er de afgelopen jaren niets veranderd.

De endometriose beïnvloedt mijn hele leven. Hoe meer stress ik ervaar in de dagelijkse gang van zaken, hoe slechter ik me voel. De pijn is blijvend. Mijn seksleven is matig en staat op een laag pitje. Het is voor mij niet iets waarmee ik kan ontspannen, het is juist een vreselijke inspanning voor me. Ik heb het inmiddels geaccepteerd.

Mijn eerste keer

Ik heb geen spijt van mijn eerste keer seks. Ik vind het goed dat ik het heb geprobeerd, ondanks de druk binnen mijn cultuur om het niet te doen. Ik heb de morele verantwoordelijkheid zelf genomen. En dat was mijn eigen keuze.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex