Column: 'Ik ben geen – ik herhaal, géén – checkbox voor jouw zwarte-vrouw-seksbucketlist'

Er zijn vrij weinig dingen waar ik gechoqueerd van raak, tot een man dit tegen mij zei

misha margarittha column
Unsplash

Misha Margarittha (30) is - als relatief “nieuwe” hoofdstadbewoner - in de loop der jaren in opvallende situaties beland, waarna ze Avond Avonturen startte. In haar verhalen schrijft ze over lust, liefde en alles daartussenin. Misha schrijft nu ook maandelijks in Glamour Magazine over seks, te beginnen met haar seks-fuckitlist.

Seks-bucketlist

Iedereen heeft er een: een seks-bucketlist. Je kent het wel, een (mentale) lijst van dingen die je op seksueel gebied nog eens zou willen proberen. Een dag als dominatrix door het leven, een bezoek aan een parenclub, seks onder invloed van [vul willekeurige drug in], jezelf filmen tijdens diverse handelingen et cetera. Om Samantha Jones uit Sex and The City te quoten: ‘I’m a try-sexual, I’ll try anything once.’ Woorden om naar te leven, zeker met een lijst als deze in gedachten. Om (on)bekende redenen heb je de punten op jouw droomlijst nog niet afgevinkt – en laat je ook zeker niet overhaasten iets te proberen waar je niet klaar voor bent.

Uit nieuwsgierigheid naar andermans lijstje(s), vraag ik er steeds vaker naar in een-op-eengesprekken. Er zijn vrij weinig dingen waar ik gechoqueerd van raak. Tot ik een aantal weken geleden een man sprak die zei: ‘Ik heb het nog nooit met een zwarte vrouw, zoals jij, gedaan. En dat wil ik een keer proberen.’ Voor het eerst in tijden kwamen mijn mentale banden met een luide piep tot stilstand. Excuse you? De verteller ging nietsvermoedend door met zijn verhaal, terwijl ik zijn woorden intern probeerde te verwerken. Respectvol stopte ik zijn monoloog om te voorkomen dat er nog meer onbedoelde beledigingen zijn mond zouden verlaten en probeerde ik hem uit te leggen waarom deze woorden mij in het verkeerde keelgat schoten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dirtymannenpraat

Sinds mijn jongere jaren heb ik – zoals veel vrouwen – seksueel getinte opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Op de basisschool was er het spelletje bil-tikkertje. De jongens uit verschillende klassen probeerden in de pauze mijn bil aan te tikken, om daarna zo snel mogelijk weg te rennen. Een herinnering waardoor ik me tot op heden bewust ben van het formaat van mijn bilpartij en tot voor kort vrij weinig form-fitted kleding in mijn kast had hangen.

Met de komst van de puberteit en de bijbehorende rondingen van mijn lichaam namen de opmerkingen in gradatie toe. Zowel bekenden als willekeurige voorbijgangers voelden zich genoodzaakt mij duidelijk te maken wat zij voor vunzige gedachten hadden bij het zien van mijn welgevormde lijf. Zinnen als: ‘Jij zal vast goed op mijn pik kunnen twerken’, ‘Ik wil die volle lippen weleens om mijn lul gewikkeld zien’ en ‘Ik weet zeker dat ik met jou géén zeester heb gevist’. En dat zijn slechts een paar voorbeelden van seksuele beledigingen, ofwel dirtymannenpraat, die mijn trommelvliezen ongevraagd hebben geperforeerd. En dat is nou net wat ik de beste man probeerde uit te leggen. Ondanks dat hij zijn uitspraken niet op deze manier bedoelde, kwamen ze volledig verkeerd over. De enige reden waarom hij met een zwarte vrouw het bed zou willen delen, is een uiterlijk kenmerk waardoor ík als bucketlistmateriaal word gecategoriseerd. Even voor de duidelijkheid: ik ben geen – ik herhaal, géén – checkbox voor jouw zwarte-vrouw-seksbucketlist. Maar bel me zeker voor al het andere.

Dit artikel verscheen in het septembernummer 2020 van Glamour. Deze maand ligt er ook weer een gloednieuw issue in de winkel, bomvol real life verhalen, interviews, het laatste fashion nieuws, alles wat je wil weten over beauty en nog véél meer. Geen zin om de deur uit te gaan? Je bestelt 'm hier online!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Avond Avonturen